PDA

View Full Version : Wanted NTSC Amiga 1000 side car ram expansion



Atari7800fan
19th April 2011, 17:02
Hello. I am currently looking for a NTSC Amiga 1000 side car ram expansion. Currently hook up for external floppy drives does not work and having the extra should help this problem abit with having more then one floppy. Thanks for your time, should have the money by the beginning to middle of next week just need to sell my Neo Geo AES system first.

salaxi54
19th April 2011, 21:53
Hi there, and welcome by the way! What you're looking for, does not have anything to do with color system (NTSC/PAL). But being from the US, just make sure you get something that suits your voltage (110V). That of course, in case the expansion draws external power.
Most ram expansions for the A1000 plug to the side-port, and don't mind if you have an NTSC or PAL A1000.
The external floppy by the way, should have nothing to do with extra RAM, a stock 512k A1000 can manage. Troubleshoot your external drives, and make sure there's no wrong settings for any possible switches on them...
If in doubt, find someone near you with any model Amiga, and test the floppies on theirs!

Atari7800fan
20th April 2011, 01:09
Hi there, and welcome by the way! What you're looking for, does not have anything to do with color system (NTSC/PAL). But being from the US, just make sure you get something that suits your voltage (110V). That of course, in case the expansion draws external power.
Most ram expansions for the A1000 plug to the side-port, and don't mind if you have an NTSC or PAL A1000.
The external floppy by the way, should have nothing to do with extra RAM, a stock 512k A1000 can manage. Troubleshoot your external drives, and make sure there's no wrong settings for any possible switches on them...
If in doubt, find someone near you with any model Amiga, and test the floppies on theirs!

Thanks. Are you saying that some ram expansion get the power straight the computer itself.

T_Hairy_Bootson
20th April 2011, 01:49
Pretty much all the a1000 ram expansions I have seen are powered by the a1000.

Unless they have an on board SCSI controller I cant see whey they would need extra power.

joekster
20th April 2011, 04:14
I have a Comspec AX-2000 available. It's 2MB, autoconfigures, and has a passthrough. $50 +ship.

http://amiga.resource.cx/exp/ax2000

Atari7800fan
20th April 2011, 05:33
I have a Comspec AX-2000 available. It's 2MB, autoconfigures, and has a passthrough. $50 +ship.

http://amiga.resource.cx/exp/ax2000

thats exactly what I was looking for, could you post a picture though so I can see what shape it is in to make sure it is the model I am looking for. Also might be a week or two before I could get the money for it, does it run off of 110-120v, just double checking. also do you use pay-pal.

joekster
20th April 2011, 12:56
http://i1031.photobucket.com/albums/y380/joek_fla/ax2k2.jpgPics attached.
It will run on any amiga 1000, 110/120/220/240v
I can wait a couple of weeks and you can use paypal
http://i1031.photobucket.com/albums/y380/joek_fla/ax2k1.jpg

Atari7800fan
20th April 2011, 21:03
Great, can't wait to get all of this. It will be the centerpiece of my vintage collection. Plus my 80's room once I move into my college rental, already has a vinyl and laserdisc player. Does it still have the cover for the front side. Thanks again.

Atari7800fan
26th April 2011, 01:09
Bump.

galvanica
20th June 2014, 15:29
Hello all.

Just a question.. I'm searching everywhere an axpansion like the one above. Did someone still have one?

Thanks!!!

joekster
20th June 2014, 16:11
My boards are still available:
$80 alergro 512k (expandable to 2mb with 1mbit chips)
$100 AX2000 2mb
$120 Starboard2 2mb

+ship from USA, zip code 33467
+paypal (if not gift)

davideo
20th June 2014, 16:12
Hello all.

Just a question.. I'm searching everywhere an axpansion like the one above. Did someone still have one?

Thanks!!!

You should create your own wanted thread.

galvanica
20th June 2014, 21:41
Right, sorry, i will modify my one.:Doh: