PDA

View Full Version : New Video Adapter for S-Video On Amiga Systems



kjmann
13th April 2009, 19:54
After some careful thought and some trial and error, I have come up with a design for a Video Adapter for the Amiga systems that will provide S-Video and Composite Video for all Amiga systems that use the DB23 pin Video Port.

This Adapter not only provides a Beautiful S-video Signal and a Decent Composite Signal, but will only cost about $65 USD (Give or take $5) as a complete unit. (not just a board with components)

It also fixes the problem with under powered signals coming from the RGB lines. So the Picture you get will be Bright and Crisp with no blurred Colors, Chroma Chasers or that washed out look.

As an Amiga User Of many years I have always taken note of the fact that not only is it expensive to buy a refurbished monitor (shipping etc.) but It is also very inconvenient to have an extra monitor set up in the house. This unit works in PAL or NTSC with the flip of a switch. The S-Video is so Good on this that I can't hardly tell the difference between the adapter and an Original 1084 RGB monitor.

I don't know how soon that I will have them available but I hoping to have them ready to ship to the distributors no later than Mid May.



Here's a mock up of what the Unit will look like completed

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/Video%20Box%20pic.png

rkauer
13th April 2009, 23:18
Can I make a suggestion? Add the RCA audio plugs and route them internally to the S-VHS jack.

This way people who uses the device with S-VHS will get audio through the cable, too. :wink:

PhilipMcD
14th April 2009, 06:12
I think there's only Composite and S-Video there, which would need separate wires for audio channels.

If this lives up to technical expectations, I may well be interested. My particular attention is being payed to the PAL/NTSC switch, if you can pull it off that is! :)

kjmann
26th April 2009, 06:13
OK Here are some pics of the unit in action. Also the NeoBitz board for comparison.

tell me what you think. =)



(NeoBitz Board for comparison)



http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old1.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old3.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old4.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old5.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old6.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old7.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/old/old8.JPG


(New Video Board)



http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new1.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new3.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new4.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new5.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new6.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new7.JPG

http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/new/new8.JPG

Justin
26th April 2009, 09:04
that's nice, but where's the hardware pR0n?

kjmann
5th July 2009, 05:14
Ladies and Gentlemen,

The Final Prototype of the new "Amiga Video Evolution" Video Adapter from Atlantis Technologies.

These will be available very soon from Video61.

They will retail for $69.95 USD.

UPDATE:
These are cleaner pics than the first ones I uploaded. =)
=)

pic1 (http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/pic1.JPG)
Pic2 (http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/pic2.JPG)

SkydivinGirl
7th July 2009, 15:35
I'm not sure if anyone else is having trouble with the EAB picture links in your last post, but I get an error stating "Invalid Attachment Link".

:(

Heather

Shoonay
7th July 2009, 15:45
Yeah, same here. You can't link to attachments on other forums I'm afraid...
Try imageshack or some other hosting site.
And if you're using Firefox you can download a toolbar that unables you to upload piccies with a single click. :]

What's the thread/post those are attached to?

---=== EDITED ===---
Right, here it be (http://eab.abime.net/showthread.php?t=44091)

Merlin
7th July 2009, 15:46
@ SdG

Just checked EAB, no pictures in his thread there; it looks like they have been deleted, hence the invalid links.

@ kjmann

Would you please edit your post above or fix the image links?

Thanks

kjmann
7th July 2009, 16:41
sorry about the links folks. They have been fixed. =)

Here are the links again for your Convenience.

UPDATE:
These are cleaner pics than the first ones I uploaded. =)

pic1 (http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/pic1.JPG)
Pic2 (http://www.freewebs.com/kjmannmusic/videoboard/pic2.JPG)