PDA

View Full Version : Question about Zoram



dougal
18th December 2014, 18:22
I saw this on AmigaKit

Zoram 128MB

http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=958

Will this work nicely in my A4000D along with an OC 33Mhz A3640 + (future) RTG card ?

Will it make a huge difference in performance ?

RichyV
18th December 2014, 18:47
It will work fine in this setup (as long as you have a Buster 11), but Zorro III RAM is not as fast as the FastRAM on the motherboard itself. If you need faster RAM access the only real way is to purchase an CPU accelerator board that has it's own RAM sockets.

protek
18th December 2014, 19:38
I've got A4000D with RTG and A3640 OCd to 30 MHz. Works fine.

dougal
18th December 2014, 19:41
Yeah I have a super buster 11 so thats good. Then it must be the A3000 that can have some problems with Zorro cards when using an A3640

ColourWheel64
18th December 2014, 21:19
Is ZorRAM similar to BigRamPlus?

http://www.vesalia.de/e_bigramplus.htm

RichyV
18th December 2014, 22:34
Take a look at another thread I started : http://www.amibay.com/showthread.php?44346-ZorRAM-vs-BigRAMPlus

Seems I like to annoy everyone with these questions... :lol: