PDA

View Full Version : For Sale TF530 REV3 33Mhz complete with A2000 Adapter (Terrible Fire 530)



KGC210
28th April 2018, 19:37
I have 2 TF530 boards for sale (4 Sold), I might have a couple more but will post when they become available.
The TF530's I have built come with:
MC68030RC33C Mask 1F91C (0.8 Micron compared to the earlier 1.0 micron)
MC68882FN40A FPU (Running at 33Mhz)
2MB 12ns RAM
IDE interface
SPI port

They come complete with an A2000 Co-Pro adapter as per what I sell. Sale thread (http://www.amibay.com/showthread.php?96311-Kipper2K-A2000-Co-pro-Adapter-v0-95-Ideal-for-TF530-A508-Vampire-etc)

They are flashed with the SPI firmware.

The CPU and FPU are used so may have scratches. All boards are fully tested though.

http://up.picr.de/32530150mn.jpg

http://up.picr.de/32530157zb.jpg

http://up.picr.de/32529977em.jpg
Please indicate if you want a straight IDE header or 90 deg.

http://up.picr.de/32529966qy.jpg

Cost per board including Co-Pro adapter and tracked postge.

UK 90
EU 96
USA 97

These TF530's are not directly supported by Stephen Leary as they do not have the TF logo.
Please check the Wiki for info on what Zorro cards work with the TF530.
https://github.com/terriblefire/tf530/wiki
The IDE is unbuffered so please keep cables short.
Payment sent as PayPal Gift / Friends & Family as this is not a commercial product.
For sale else where, will update listing when sold.

Other Items for sale:

Kipper2K A2000 Co-pro Adapter v0.95 Ideal for TF530, A508 Vampire etc (http://www.amibay.com/showthread.php?96311-Kipper2K-A2000-Co-pro-Adapter-v0-95-Ideal-for-TF530-A508-Vampire-etc)

timtheloon
29th April 2018, 05:51
Interested in one

KGC210
29th April 2018, 08:40
PM Sent

squale
29th April 2018, 11:06
Do you know why these have only 2Mb of FAST RAM ?

KGC210
29th April 2018, 11:23
There are few reasons really.
Cost of the RAM chips is high, limited board space for more chips.
Finding RAM chips in 5v is very hard.

The trade off though is SRAM is fast and there is no need for a complex RAM controller.

I am using my TF530 with a GVP card with 4MB RAM

timtheloon
29th April 2018, 15:45
Thanks for answering my questions

Gonna pass this time, Interested withdrawn

cvtof
29th April 2018, 21:05
hello interested, is it compatible with a card gvp hc + 8 series 2 with 8MO? and can I boot to IDE ? thank you !!

KGC210
29th April 2018, 21:44
To use your GVP card you will have to set it to 6MB via jumpers.
As both the TF530 and GVP use Zorro II space for the RAM.
The IDE on the TF530 is fully functional while using a GVP SCSI Card.

The only thing I haven't tried with my GVP Card is the SCSI as I don't have a spare SCSI HDD at the moment.

cvtof
29th April 2018, 22:48
okay thank, can we put a CF adapter on the ide? thank you

another questions MP thank....

KGC210
30th April 2018, 06:57
Yes you can use a Compact Flash card as they are just an IDE interface.

The above screenshots were taken from my A2000.

phantom_phanatic
1st May 2018, 00:24
Hi,
Interested in one for my A500. I do however still need to get it out of storage and test it to see if she's still working.
Hopefully all will be good.
Is there a particular kickstart needed for this? IIRC my A500 has the standard 3.1.

KGC210
1st May 2018, 09:25
As long as you have a KS 2.05 or above you are ok.
My testing has mostly been done with e KS3.1

I don't sell the re-locator that allows you to close the case up on the A500 though, you would have to get that else where.

phantom_phanatic
1st May 2018, 20:07
Good news and bad. My 500 fired up no problem (not bad going seeing as it's been maybe 20 years since it last was!), but I've got 1.3.
I must have a really early model!

Celleke
2nd May 2018, 09:29
Declare interest, will PM

KGC210
2nd May 2018, 12:05
Declare interest, will PM

Payment received and tracking number sent to Celleke.

KGC210
2nd May 2018, 16:34
Good news and bad. My 500 fired up no problem (not bad going seeing as it's been maybe 20 years since it last was!), but I've got 1.3.
I must have a really early model!

You have a couple of options to get IDE working on KS1.3

You could make a bootable floppy disk with the scsi.device on and then get that to load a HDD.

If you have an EPROM programmer you could take your KS1.3 and make a custom one with the scsi.device on board.

Or you could buy a KS ROM of either 2.05 or 3.1.
If you still wanted to keep 1.3 on your A500 you could use a kick-start switcher. Although with WHDLoad you can just load games through that and not have to worry about kickstart versions.

I might have a spare 2.05 ROM you could have if you wanted to use a Tf530 as cheap as possible.
I will have a look after work tonight and will PM you.

phantom_phanatic
3rd May 2018, 08:30
Good news and bad. My 500 fired up no problem (not bad going seeing as it's been maybe 20 years since it last was!), but I've got 1.3.
I must have a really early model!

You have a couple of options to get IDE working on KS1.3

You could make a bootable floppy disk with the scsi.device on and then get that to load a HDD.

If you have an EPROM programmer you could take your KS1.3 and make a custom one with the scsi.device on board.

Or you could buy a KS ROM of either 2.05 or 3.1.
If you still wanted to keep 1.3 on your A500 you could use a kick-start switcher. Although with WHDLoad you can just load games through that and not have to worry about kickstart versions.

I might have a spare 2.05 ROM you could have if you wanted to use a Tf530 as cheap as possible.
I will have a look after work tonight and will PM you.

Swapping the rom would probably be the easiest thing for me to do. At the moment I'm weighing up my options with this against buying an A1200. If the TF530 will give me superior performance against a stock 1200, this seems a better way for me to go.
Silly question I know, but a complete newb to upgrading Amigas and haven't messed about with them for years.

Cheers

KGC210
3rd May 2018, 09:03
The TF530 is a lot quicker than a stock A1200. The IDE on the TF530 is quicker than stock A1200. Has the SPI bus which hopefully will get more drivers for.

It depends on what you want to do with the machine though, an A1200 has the advantage of playing games in upto 256 Colours though.

http://up.picr.de/32578776xz.jpg

- - - Updated - - -

I have another TF530 for sale now. Updated quantity on first page.

phantom_phanatic
3rd May 2018, 21:49
Afraid I may have to pass this time.
Been playing around with my 500 tonight and it's being a bit temperamental reading disks on DFO.
Hopefully It's just be a case of dust and dirt inside it. I'll give it a thorough clean over the weekend and try again.
Till then I don't want to commit and waste any of your time.



The TF530 is a lot quicker than a stock A1200. The IDE on the TF530 is quicker than stock A1200. Has the SPI bus which hopefully will get more drivers for.

It depends on what you want to do with the machine though, an A1200 has the advantage of playing games in upto 256 Colours though.

http://up.picr.de/32578776xz.jpg

- - - Updated - - -

I have another TF530 for sale now. Updated quantity on first page.

slaz
6th May 2018, 10:38
Declare interest in 1 TF530 board - will PM later with Q's

Punisher1973
6th May 2018, 14:54
interested in 1:)

KGC210
6th May 2018, 15:56
interested in 1:)

PM Sent with Payment info.
Forgot to ask in PM which style IDE header do you want?

KGC210
6th May 2018, 18:36
Declare interest in 1 TF530 board - will PM later with Q's

PM replied to regarding Q's

KGC210
7th May 2018, 13:49
Declare interest in 1 TF530 board - will PM later with Q's

Payment received from slaz

Thanks

Celleke
8th May 2018, 11:52
Got the stuff fast and working perfectly.
Many thanks for your fast and great service.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

KGC210
8th May 2018, 12:20
Got the stuff fast and working perfectly.
Many thanks for your fast and great service.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

Glad you got it and it works well.

I have left you feedback.

Thanks
Will

KGC210
8th May 2018, 19:33
interested in 1:)

Payment received thanks.

KGC210
9th May 2018, 17:05
Tracking details sent to Punisher1973 and slaz

Thanks for the purchase guys!
I hope you both enjoy your TF530's when you receive them.

jcm
19th May 2018, 08:53
Are there any more for sale?

KGC210
19th May 2018, 09:34
Are there any more for sale?

The last built one is reserved at the moment, waiting for the person to get back to me on another forum.
I need to check if I have enough parts to build some more, I need to find my CPLD's or order some more.

I will check over the weekend and let you know.

slaz
19th May 2018, 10:02
TF530 was received a while ago - had a bit of trouble initially .... but turned out it was my setup that was "the trouble" - NOT the TF530. Now running nicely.
Will leave +ve feedback .... very +ve actually.

KGC210
23rd May 2018, 19:18
Are there any more for sale?

The buyer did not get back to me.
Are you still interested in that built one?

jcm
23rd May 2018, 19:47
Yes!

KGC210
23rd May 2018, 20:20
Yes!
PM Sent.

Overmann
23rd May 2018, 22:34
I am interested!

Shahoff
24th May 2018, 13:36
I am interested as well.

KGC210
29th May 2018, 14:23
I am interested!


I am interested as well.

Sorry for the delay in replying.
I am sold out of ready made boards at the moment, but I should be building some more over the next couple of days.
I will let you both know when they are done.

KGC210
30th May 2018, 10:47
I am interested!

I have just sent Overmann a PM as I have another TF530 built.


I am interested as well.

Shahoff, you are next in line if Overmann is no longer interested / when I get another built.

KGC210
6th June 2018, 10:17
I am interested!

I have just sent Overmann a PM as I have another TF530 built.


I am interested as well.

Shahoff, you are next in line if Overmann is no longer interested / when I get another built.

Overmann was unable to commit to purchase at time.

Payment received from Shahoff and I have PM'd tracking info.

KGC210
10th June 2018, 18:19
I have just built another two TF530's One is reserved on another Forum

jcm
23rd June 2018, 14:11
Thanks for great and fast delivery!

DyLucke
24th June 2018, 23:53
Hello there. I could be interested on one unit but i have to make my mind first.
I would like to ask you a couple of questions related to the board.

For what i can see, the IDE connector is 40 pin? Is it self powered?

Did you try to use one of those "dual CF" card adapters? If it works as two different drives it would be awesome for information exchange, since one of them can be formatted to FAT meanwhile the other works as HD0.

As long as i find 2MB a bit too short, but not really a problem, i would like to know how could i make the TF work along some FastRAM board attached to the expansion bus.

Do i need a relocator? I mean, those sockets are a bit tall, would it fit under the keyboard?

Could it be purchased without the CPU?
In that case... Would it work with a 40mhz 68030?

Congratulations for the great work building these units.

Shahoff
25th June 2018, 11:48
Thank you for quick delivery! Everything is working as expected. But do you have or maybe you can recommend where to buy couple of supports that can handle board for safety , as my CF adapter with card pooling little bit board off the socket ?

Overmann
25th June 2018, 19:44
And, please remember that I am very much still interested! I have set aside the money for payment. :)

JSCORELL
5th July 2018, 08:55
I am interested as well.

- - - Updated - - -


Interested in one

KGC210
9th July 2018, 12:05
Hello there. I could be interested on one unit but i have to make my mind first.


And, please remember that I am very much still interested! I have set aside the money for payment. :)


I am interested as well.

- - - Updated - - -


Interested in one


Sorry guys I have been mega busy with doing 12hr shifts at work and not having much time left for anything.
I have also got to go Italy for work in a couple of weeks. So I don't know if I will have time to get any more boards ready this month.

Overmann
13th July 2018, 09:36
I understand. I might have to withdraw my interest. I'll look around to see which other options are available.

Dez
4th August 2018, 16:21
Im interested, any available?

luuvaurio
6th October 2018, 10:22
Interested in one tf530.

luuvaurio
9th October 2018, 09:30
Withdrawing my interest. Sorry for the trouble.

Dez
31st October 2018, 23:11
Withdrawing my interest aswell..

britlord
1st November 2018, 02:21
Hi.. Do you have any left...

Joxe
1st November 2018, 19:37
I'm interested
do you still have some?

radiokida
7th January 2019, 10:00
Hi, is this still available? I'm in the UK and very interested in one for my A500+.

chelnov
7th January 2019, 14:30
Interessato

LuuKone
11th January 2019, 14:41
Hi,

I'll buy one when available.

chelnov
11th January 2019, 16:36
Interested in one

LaoMu
15th January 2019, 11:09
Hi,
if still available I am interested.