Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: A2386SX BridgeBoard 2MB - Looking for an A2000 Accelerator

  1. #1
    stephenfalken's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    UK
    Region:
    Lancashire
    Posts
    455
    Feedback
    11 (100%)

    Default A2386SX BridgeBoard 2MB - Looking for an A2000 Accelerator

    Hi guys.

    I have an A2386SX BridgeBoard 16Mhz 20Mhz that i'd like to swap for a decent Amiga 2000 accelerator/RAM.

    This card has an extra 1MB of ZIP RAM installed to give the bridgeboard 2MB instead of the usual 1MB, the setup utility picture shows the board detecting there is 2MB on board.

    The battery on the board had already leaked when I got the card, so I removed the battery (well, it just fell off when I touched it, actually) and cleaned off as much of the corrosive substance that I could to prevent further damage. I don't really have the time or skill to do any repair work or add a new battery slot.

    The card runs and the beeper works as expected, although the missing battery causes the configuration error to show on each cold start. Using a virtual hard file the card boots to MS-DOS, but I have been unable to get the floppy disk access to work.

    Only the card itself is supplied. All the software can be found online.

    I have included several pictures to show the card booted with the Workbench screen behind. I also added close ups of the battery leaked areas.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0944.jpg 
Views:	126 
Size:	207.6 KB 
ID:	137131Click image for larger version. 

Name:	IMG_0945.jpg 
Views:	81 
Size:	205.6 KB 
ID:	137132Click image for larger version. 

Name:	IMG_0949.jpg 
Views:	94 
Size:	231.8 KB 
ID:	137136Click image for larger version. 

Name:	IMG_0948.jpg 
Views:	106 
Size:	205.0 KB 
ID:	137135Click image for larger version. 

Name:	IMG_0946.jpg 
Views:	91 
Size:	211.3 KB 
ID:	137133Click image for larger version. 

Name:	IMG_0956.jpg 
Views:	115 
Size:	194.4 KB 
ID:	137139Click image for larger version. 

Name:	IMG_0955.jpg 
Views:	88 
Size:	190.7 KB 
ID:	137138Click image for larger version. 

Name:	IMG_0957.jpg 
Views:	88 
Size:	194.9 KB 
ID:	137140

    Please let me know if you have anything that you would like to swap for this.

    Regards
    Last edited by stephenfalken; 8th July 2018 at 10:18. Reason: Realised this is a 20Mhz card


  2. #2
    8 Bit Dreams DjCook's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Country
    Germany
    Region:
    Bavaria
    Age
    42
    Posts
    1,842
    Feedback
    184 (100%)

    Default

    Hi i can offer You a gerat accelerator 68030TK
    Also have TF530 and Harms Professional 030, You can choose any accelerator You like
    Last edited by DjCook; 7th July 2018 at 18:26.
    8 Bit Dreams - computer & hardware repair in Germany

  3. #3
    stephenfalken's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    UK
    Region:
    Lancashire
    Posts
    455
    Feedback
    11 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by DjCook View Post
    Hi i can offer You a gerat accelerator 68030TK
    Also have TF530 and Harms Professional 030, You can choose any accelerator You like
    Hi! Thanks for your reply.

    I have got one of your TF530s in my A500 and have tried that in my A2000 68k socket and it didn't work (video glitches, unstable) and the space was very tight once the floppy chassis was in place.

    I think I would prefer an Accelerator that plugs into the CPU Expansion slot.
    From following your 68030TK thread, there are still issues running on A2000.. Or are these now solved?
    Thanks!


  4. #4
    8 Bit Dreams DjCook's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Country
    Germany
    Region:
    Bavaria
    Age
    42
    Posts
    1,842
    Feedback
    184 (100%)

    Default

    TF530 can be plugged into CPU Slot instead of 68k socket with help of adaptor, so no worries.
    As for glitches on A2k - yes, unfortunately these are present if You try to run accelerator @50Mhz, while card works perfectly @33Mhz..
    As for 68030TK - had some issue, indeed. These was caused by my CPU slot (have bulit and tested Vampire/TF530 slot Adaptors in past, so connector got loose and maked bad contact with card, swapped this connector out - accelerator works stable now, no reboots since then. Even with MegaChip installed.
    IDE port on CPU Card was also tested and boots fine with patched Kickstart. One thing that isn't tested is Clockport - have bought Subway usb controller today, so will be able to test soon

    Also will offer 68EC020TK shortly, all parts are already here, waiting on PCBs
    Last edited by DjCook; 7th July 2018 at 19:23.
    8 Bit Dreams - computer & hardware repair in Germany

  5. #5
    Dancing with bridgeboards Amibayer! BlindGerMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Country
    Germany
    Region:
    Bavaria
    Age
    46
    Posts
    3,448
    Feedback
    318 (100%)

    Default

    I have an A2000 with scsi for you and we can swap with a 20 or 25 mhz A2386 as I am looking for the 16 MHz one...
    A2000 2/128/-MB-OS3.9-DKB Wildfire-Picasso IV+Concierto+PabloII+Paloma-Deneb-A2386@TI486SLC2/66-ATI Mach64-Tekram DC600T
    A2500/30 2/112/6MB-OS3.1-A2630+BigRAM2630-A2091-A2410-A2065-A2286-A2320
    A1200 2/256/-MB-OS3.9-Blizzard 1230IV/SCSI-IDEfix Express-Indi AGA MkIIcr


  6. #6
    stephenfalken's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    UK
    Region:
    Lancashire
    Posts
    455
    Feedback
    11 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by BlindGerMan View Post
    I have an A2000 with scsi for you and we can swap with a 20 or 25 mhz A2386 as I am looking for the 16 MHz one...
    Hi there mate.

    Sorry im not sure I understand. I'm looking for an Accelerator, not an A2000. I need something like a G-Force 030 or Commodore equivalent .

    Thanks


  7. #7
    8 Bit Dreams DjCook's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Country
    Germany
    Region:
    Bavaria
    Age
    42
    Posts
    1,842
    Feedback
    184 (100%)

    Default

    Do whatever You hold for right, but you need to do it as soon as possible. you said floppy doesn't working - if you look carefully - You will see You have massive acid damage already (actyally i can bet the floppy isn't working because of that) floppy controller need to be removed, all via's in this area should be cleaned, broken traces repaired, or you will end up with non-working card very soon, quaranteed..
    8 Bit Dreams - computer & hardware repair in Germany

  8. #8
    Dancing with bridgeboards Amibayer! BlindGerMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Country
    Germany
    Region:
    Bavaria
    Age
    46
    Posts
    3,448
    Feedback
    318 (100%)

    Default

    Interest withdrawn, it is the 20 mhz version!
    A2000 2/128/-MB-OS3.9-DKB Wildfire-Picasso IV+Concierto+PabloII+Paloma-Deneb-A2386@TI486SLC2/66-ATI Mach64-Tekram DC600T
    A2500/30 2/112/6MB-OS3.1-A2630+BigRAM2630-A2091-A2410-A2065-A2286-A2320
    A1200 2/256/-MB-OS3.9-Blizzard 1230IV/SCSI-IDEfix Express-Indi AGA MkIIcr


  9. #9
    stephenfalken's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    UK
    Region:
    Lancashire
    Posts
    455
    Feedback
    11 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by BlindGerMan View Post
    Interest withdrawn, it is the 20 mhz version!


    Oh I feel very dumb right now...

    Apologies... I saw the 16Mhz crystal on the board so foolishly took it for a 16 Mhz bridgeboard!!

    This does appear to have a 40Mhz CPU crystal which would indeed indicate it's the 20Mhz version!

    Corrected OP.

    Thanks


  10. #10
    Dancing with bridgeboards Amibayer! BlindGerMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Country
    Germany
    Region:
    Bavaria
    Age
    46
    Posts
    3,448
    Feedback
    318 (100%)

    Default

    The 16 MHz Crystal generated the 8 MHz Clock rate for the ISA bus…
    A2000 2/128/-MB-OS3.9-DKB Wildfire-Picasso IV+Concierto+PabloII+Paloma-Deneb-A2386@TI486SLC2/66-ATI Mach64-Tekram DC600T
    A2500/30 2/112/6MB-OS3.1-A2630+BigRAM2630-A2091-A2410-A2065-A2286-A2320
    A1200 2/256/-MB-OS3.9-Blizzard 1230IV/SCSI-IDEfix Express-Indi AGA MkIIcr


Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Wanted A2386SX Bridgeboard
    By LuigiThirty in forum Amiga
    Replies: 0
    Last Post: 22nd January 2017, 21:21
  2. Sold A2386SX Bridgeboard
    By TheCorfiot in forum Amiga
    Replies: 8
    Last Post: 15th January 2017, 01:02
  3. Sold A2386sx bridgeboard
    By costa in forum Sales Archive
    Replies: 9
    Last Post: 13th December 2014, 19:52
  4. Closed A2386SX Bridgeboard
    By mjnurney in forum Found Archive
    Replies: 0
    Last Post: 13th October 2010, 22:39
  5. Closed A2386SX Bridgeboard
    By hikey in forum Found Archive
    Replies: 0
    Last Post: 18th April 2010, 01:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •