Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Commodore C16 Internal RAM upgrade to 64k (with switch) - The most elegant version with no mainboard cutting!

  1. #1
    sztojanov's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Country
    Hungary
    Region:
    Budapest
    Age
    37
    Posts
    532
    Feedback
    48 (100%)

    Lightbulb Commodore C16 Internal RAM upgrade to 64k (with switch) - The most elegant version with no mainboard cutting!

    The Commodore Plus/4 and Commodore C16 are brothers. Brothers, but the C16 is the little kiddo… Until this time! Now available the world’s first sandwich type internal RAM upgrade to Commodore 16 with trace cutting not requied at the mainboard! This version is the most elegant ram upgrade to your lovely Commodore C16!

    The RAM upgrade panel has a tiny switch on the top, which can set the 16k/64k RAM to your machine easily. This way you can anytime go back to 16kb RAM, if needed.

    Please note: for installing average soldering skills requied! For sale many pieces with special Amibay price!


    Item pictures:

    Click image for larger version. 

Name:	20180812_181727_resize.jpg 
Views:	73 
Size:	201.2 KB 
ID:	140186 Click image for larger version. 

Name:	20180812_181751_resize.jpg 
Views:	55 
Size:	202.1 KB 
ID:	140187 Click image for larger version. 

Name:	20180812_181805_resize.jpg 
Views:	61 
Size:	199.1 KB 
ID:	140188


    Installed to my C16 mainboard.

    Click image for larger version. 

Name:	20180331_112455_resize.jpg 
Views:	80 
Size:	224.4 KB 
ID:	140189 Click image for larger version. 

Name:	20180812_175739_resize.jpg 
Views:	85 
Size:	213.1 KB 
ID:	140190 Click image for larger version. 

Name:	20180331_112433_resize.jpg 
Views:	83 
Size:	213.4 KB 
ID:	140191

    Click image for larger version. 

Name:	20180812_175614_resize.jpg 
Views:	83 
Size:	202.1 KB 
ID:	140192 Click image for larger version. 

Name:	parts.JPG 
Views:	70 
Size:	123.6 KB 
ID:	140193

    Kit includes all of them are needed for the upgrade. The stepbystep instructions can be available after purchase (in english with detailed pictures)



    C16 ram upgrade kit for Commodore C16 price: €21 (+shipping)
    Last edited by sztojanov; 5th October 2018 at 10:30. Reason: new pic added

  2. #2
    Cinghialotto's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Country
    Italy
    Region:
    Lazio
    Age
    45
    Posts
    24
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Interested. Just PM me details for payment with shipping to Italy. Thanks
    You are standing in an open field west of a white house, with a boarded front door.
    There is a small mailbox here.
    >OPEN MAILBOX

  3. #3
    sztojanov's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Country
    Hungary
    Region:
    Budapest
    Age
    37
    Posts
    532
    Feedback
    48 (100%)

    Default

    PM sent to Cinghialotto!

  4. #4
    Making amigos with other Amigas amigo-mexicano's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Country
    Mexico
    Region:
    Mexico City
    Posts
    783
    Feedback
    40 (100%)

    Default

    Cool upgrade! How much is the shipping cost to Mexico?

    Thanks
    From Mexico City: Amigo-Mexicano! - Making Amigos with other Amigas
    Plus4 | C116 | C16 | C64 & UK1541 | C64C & RetroReplay/RRNet | SX-64 | C128
    A500 | A500+ & ACA500+ | Black A500+ & Viper 520CD | A600 | A1200 & Blizzard PPC | A2000 | A3000T | CD32

  5. #5
    sztojanov's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Country
    Hungary
    Region:
    Budapest
    Age
    37
    Posts
    532
    Feedback
    48 (100%)

    Default

    PM sent to amigo-mexico!

  6. #6
    sztojanov's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Country
    Hungary
    Region:
    Budapest
    Age
    37
    Posts
    532
    Feedback
    48 (100%)

    Default

    still available for sale!

  7. #7
    michanek's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    Sweden
    Region:
    Φstergφtland
    Posts
    1
    Feedback
    0

    Default

    Could you please specify what kind of soldering is required? Do you need to remove (desolder) IC:s from the motherboard? Do you need to attach/solder sockets to the motherboard?

  8. #8
    sztojanov's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Country
    Hungary
    Region:
    Budapest
    Age
    37
    Posts
    532
    Feedback
    48 (100%)

    Default

    Yes, you may need to remove four pieces ics from the mainboard and solder to these places the included sockets. After cleared payment i will send to you detailed stepbystep instructions with hq photos in pdf format.

  9. #9
    TheMightyMadman's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    United Kingdom
    Region:
    Stockton-On-Tees
    Posts
    76
    Feedback
    5 (100%)

    Default

    Hi, how much would postage be to the UK? Thanks
    2 x C64 • C64 'ALDI' • C64G • C64C • C128 • C128D (CR) • C16 (64KB RAM) • VIC-20 (CR) • VIC-1541 • 1541 • 1541C • 1541-II • 1551 • 1570 • 1571 • Amiga 500+ (4MB RAM, 4GB CF) • 1701 • 1084S-D2

  10. #10
    sztojanov's Avatar
    Join Date
    Feb 2016
    Country
    Hungary
    Region:
    Budapest
    Age
    37
    Posts
    532
    Feedback
    48 (100%)

    Default

    PM sent to TheMightyMadman​!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. For Sale BMON Internal Monitor Switch
    By rainbowat in forum Amiga
    Replies: 14
    Last Post: 5th March 2017, 11:57
  2. N64 Internal Ram Upgrade
    By scrappysphinx in forum Photo Booth
    Replies: 4
    Last Post: 19th May 2015, 11:14
  3. External KVM switch to Internal switch easy
    By jvdbossc in forum Photo Booth
    Replies: 2
    Last Post: 25th October 2011, 16:13

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •