Results 1 to 9 of 9

Thread: New monitor working with A1200 on and unbuffered RGB to VGA adaptor.

  1. #1
    Dr_Pyst's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Country
    England
    Region:
    London
    Age
    37
    Posts
    52
    Feedback
    1 (100%)

    Default New monitor working with A1200 on and unbuffered RGB to VGA adaptor.

    Click image for larger version. 

Name:	monitorlr.jpg 
Views:	47 
Size:	193.1 KB 
ID:	149864
    Hi all.
    Still in the process of modifying and building a tower for my A1200. I have come across a modern monitor which works on an unbuffered RGB to VGA adaptor.
    https://www.lenovo.com/gb/en/accesso...r/p/61A9MAT1UK
    I tried every random old monitor at work and decided to try our standard Thinkvision and it works as you can see.

    However it wonít run while the ACA1221 is installed. This isnít a problem for me as this was only for testing purposes though if there is something obvious that would let this work with an accelerator present I'm willing to have a go while it is apart.

    Alex

  2. #2
    anemo's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Country
    Sweden
    Region:
    -
    Posts
    277
    Feedback
    42 (100%)

    Default

    Sounds strange that you get no display with the ACA installed. Are you sure it's fitted correctly? Sometimes you have to push the board all the way in and retract it a millimeter or so.
    A1200 | WB3.1 | 4Gb CF | ACA1233n/40+FPU | PCMCIA wifi card + C64 (-82 Breadbin) | C1541 | Pi1541

  3. #3
    Dr_Pyst's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Country
    England
    Region:
    London
    Age
    37
    Posts
    52
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    I will have another play today and see what happens.
    I will try what you suggest.

  4. #4
    Dr_Pyst's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Country
    England
    Region:
    London
    Age
    37
    Posts
    52
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	monitor1lr.jpg 
Views:	29 
Size:	149.2 KB 
ID:	149887
    Yes works with the ACA1221 in place
    Even managed some Uridium2...

    My problem is getting stereo audio out having removed the old phonos...

  5. #5
    Z3k's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Country
    Italy
    Region:
    tuscany
    Age
    45
    Posts
    6
    Feedback
    0

    Default

    Nice find! Whould you please check if the early start-up (both mouse keys pressed) is displayed? and the hi-res interlace modes? Thanks in advance

  6. #6
    Dr_Pyst's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Country
    England
    Region:
    London
    Age
    37
    Posts
    52
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Hi.
    Hi-res interlase mode works but dont look great. To be honest none of the interlased modes have ever looked usable to me.
    I'm pretty sure that the early startup screen does display but I will have to double check monday as the power supplie is in peices.

    Alex

  7. #7
    Dr_Pyst's Avatar
    Join Date
    Aug 2019
    Country
    England
    Region:
    London
    Age
    37
    Posts
    52
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	earlybootlr.jpg 
Views:	9 
Size:	134.2 KB 
ID:	150302
    Early boot screen on unbuffered RGB to VGA adaptor.
    The think vision 22i seems to work.

  8. #8
    Aeberbach's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Country
    Australia
    Region:
    Victoria
    Posts
    64
    Feedback
    8 (100%)

    Default

    That is amazing news, It would be so much easier to just plug in than to use the OSSC. Thanks!
    Last edited by Aeberbach; 30th September 2019 at 22:27.

  9. #9
    a.mi.goun's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Country
    Czech Republic
    Region:
    Prague
    Posts
    2,822
    Feedback
    472 (100%)

    Default

    Nice find, can you try if 4:3 mode works? Also good to try in workbench wbpattern prefs and apply checkerboard pattern to see how it looks and if you can tune it for good picture.

Similar Threads

  1. Closed 512MB PC133 CL2 RAM (2 x 256MB) Unbuffered/non-ecc
    By beorn in forum Found Archive
    Replies: 1
    Last Post: 11th September 2018, 22:52
  2. Wanted DDR2 2x4GB ECC Unbuffered PC6400 800MHz
    By heALer in forum Other
    Replies: 0
    Last Post: 21st January 2018, 23:27
  3. Replies: 6
    Last Post: 13th January 2017, 18:36
  4. Replies: 1
    Last Post: 6th February 2016, 18:09
  5. Closed 9 pin to 15 pin monitor adaptor
    By Nathanieltolbert in forum Found Archive
    Replies: 0
    Last Post: 12th September 2011, 16:34

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •