Results 1 to 9 of 9

Thread: EasyNet Set-up (no help from amigakit.com)

  1. #1
    Inactive Member thesettler's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Country
    United Kingdom
    Region:
    Essex
    Posts
    37
    Feedback
    4 (100%)

    Question EasyNet Set-up (no help from amigakit.com)

    Hi all,

    I am after some help - preferably in the form of a document that ships with the Wireless PCMCIA card adaptor available from amigakit.com.

    I bought a a1200 refurbished system from amigakit around October last year and added as an option the wireless pcmcia card network kit. When the system arrived, the wireless kit only comprised of the PCMCIA card and a floppy disk NETPCM010 (the drivers). As I am relatively new to the amiga scene, it took me while to figure out that this was not enough to get me on the net - so I checked back at amigakit and viewed their listing for the wireless kit and it detailed a CD that contained the browser and other configuration goodies.

    I checked their software pages, and found a CD ; EasyNet - I figured this was what is ordinarily supplied with the stand-alone kit - so bought a copy.

    I managed to get through the install - but was confused by some of the setting options (I had never seen some of these before). Alas, my install does not work - and I get errors when I try to run easynet post clicking the 'go online' button.

    Checking back with amigakit agian, at the wireless kit page, they mention an 11 page set-up document - I never received this document with either of my purchases and I sense this contains the answers to those set-up questions.

    I have contacted amigakit via their support forum (twice now) to politely ask if they can email me a pdf of the mentioned document. It has been two weeks and they have ignored both postings - I know they normally respond quicker than this, so they are clearly not interested (given that my purchases cost 39.18 and the kit price is 40 they are not really loosing out - in my view).

    So can anybody help me out here with a quick scan of their document if they have one - I would be very grateful.

    Cheers,

    thesettler

  2. #2
    6級 [Rokkyū] VIP
    Amibayer!
    J.T.Kirk's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Country
    Hellas
    Region:
    Chania, Crete
    Posts
    10,201
    Feedback
    212 (100%)

    Default

    Don't rely on support forum very much (everything can happen), it's better to call them straight away. They provide phone numbers. I've called Matthew in the past and he was very helpful I must say.

    Also he's a member here, so sooner or later he will login and help you out, no worries.

    Just be grateful that we have such nice people still interested and helping the Amiga community with their efforts.
    You are standing at the end of a road before a small brick building. Around
    you is a forest. A small stream flows out of the building and down a gully.

    > GO EAST

  3. #3
    BANNED
    Amibayer!
    www_amigakit_com's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Country
    Great Britain
    Region:
    Cardiff
    Posts
    877
    Feedback
    6 (100%)

    Default

    We have a lot of emails daily and a message can occasionally be missed.

    You do not need the 11-page wireless manual. You did not ask for it in your order comments so we could not know to send it with the EasyNet software.

    There are two pages relevant to you are the same as these - except where theres is reference to 3c589.device substitute it for prism2.device:

    http://shop.amigakit.com/images/netpcm003-page4.jpg
    http://shop.amigakit.com/images/netpcm003-page5.jpg

  4. #4
    Inactive Member Vicky's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Country
    USA
    Region:
    Tempe, Arizona
    Posts
    10
    Feedback
    0

    Angry Ptoble, with EasyNet

    I am also having a problem with the card and software. The card says it is online and will ping itself but nothing else and the log message is:

    S2_CONFIGINTERFACE: Inappropriate state (Attempt to config twice)


    I can't install the update because the OS tells me I am missing a file/drawer.

    I also have an Amiga 2500/HD on this network, so I think the Windows side is fine.

    Any help would be appreciated.

  5. #5
    Inactive Member rossi46's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Country
    Melrose, Roxburghshire, UK
    Region:
    Scotland
    Age
    52
    Posts
    213
    Feedback
    8 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by Vicky View Post
    I am also having a problem with the card and software. The card says it is online and will ping itself but nothing else and the log message is:

    S2_CONFIGINTERFACE: Inappropriate state (Attempt to config twice)


    I can't install the update because the OS tells me I am missing a file/drawer.

    I also have an Amiga 2500/HD on this network, so I think the Windows side is fine.

    Any help would be appreciated.

    I'm having exactly the same problem.
    A1200*Apollo1240 Turbo 40mhz 32 mb RAM*OS3.5*4gb CF HDD*KS 3.1*PS2 to USB optical mouse*DVD Rom**pcmcia wireless broadband**

  6. #6
    drphilXRAY's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Country
    United States
    Region:
    MA
    Posts
    3
    Feedback
    0

    Default

    fast forward
    9-12 years..
    and i just purchased the easy net CD from amigakit...and wouldn't you know,
    i CAN NOT even access the files on the CD using windows 10! lol
    useless to me, so back to ebay i guess to buy someone's already configured card and disk drivers....
    ugh

  7. #7
    6級 [Rokkyū] VIP
    Amibayer!
    J.T.Kirk's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Country
    Hellas
    Region:
    Chania, Crete
    Posts
    10,201
    Feedback
    212 (100%)

    Default

    RoadShow is much faster, try that.
    You are standing at the end of a road before a small brick building. Around
    you is a forest. A small stream flows out of the building and down a gully.

    > GO EAST

  8. #8
    back2skooldaze's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Country
    uk
    Region:
    west yorkshire
    Posts
    7
    Feedback
    0

    Default

    You know what this might sound sad but I bought from amigakit.co.uk lots of amiga stuff
    Including my mediator setup and lots of other amiga stuff. I fancied easynet to file transfer
    Over my network. I bought it new and never ever used it. So after packing my retro stuff away for the past few years I'm slowly digging out everything. So my story is I've set my classic amiga a600 green alien work bench up and I've hooked my squirrel cdrom up and loaded the cd stuff off the easynet cd. Now I plug my pcmcia easynet card in hook it to an ethernet cable.
    I start easynet and the card is recognised to the amiga as it shows a mac address but the problem is when I start to register the software which I can't? I put my name in and in the licence box there is a 8 digit number already there which I presume is the licence key?
    But then I find I have to get online obviously before it will register so I select the card and query it then it goes on to another screen where I have to put my ip details etc.. and that's where it all stops!! I continuously get the suspended software and reboot so after numerous times rebooting I can't go any further? So I've put an order through with amigakit for the updated floppy which I've provided the only number I have i did not get any documentation when buying so not sure where a serial number will be I've checked the case and cd/floppy the only number I have is in the easynet register box under licence which I'm hoping this is OK otherwise I can't get the updated floppy.
    If anyone can shed some light as to why I keep getting the suspended software reboot message everything I get to the amiga/pc ip details that's much appreciated.

  9. #9
    back2skooldaze's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Country
    uk
    Region:
    west yorkshire
    Posts
    7
    Feedback
    0

    Default

    just a quick update i've bought the easynet update disk from amigakit and now i have installed the first easynet to my amiga500/aca500/blizzard1230iii/scsi kit the installation went great first time and then i used the easynet update disk and thats gone great. Only thing now is im waiting for my plipbox to use it but im now going to go back to the amiga 600 and do a fresh install of the easynet and then the update disk and try to config the pcmcia ethernet card and get it on my network for file transfer.

Similar Threads

  1. Wanted Easynet
    By Justin in forum Amiga
    Replies: 1
    Last Post: 17th February 2011, 09:36
  2. Sold Easynet cd + floppy
    By portarinos in forum Sales Archive
    Replies: 20
    Last Post: 29th January 2011, 18:30
  3. Help needed for Netgear MA401 with EasyNet
    By J.T.Kirk in forum AmiOracle
    Replies: 2
    Last Post: 9th December 2010, 10:38
  4. Sold Easynet CD
    By imnogeek in forum Sales Archive
    Replies: 6
    Last Post: 25th January 2010, 19:02
  5. Closed EasyNet CD from Amigakit
    By r0jaws in forum Sales Archive
    Replies: 4
    Last Post: 6th January 2009, 15:22

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •