Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 29

Thread: Review: Gbs 8200 rgb to VGA arcade adaptor.

  1. #11
    R Tape loading error, 0:1 Amibayer! ptp170's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Country
    UK
    Region:
    Devon
    Posts
    780
    Feedback
    18 (100%)

    Default

    My memory's a little hazy here but it also might be worth mentioning that some revisions of amigas (I think it was the A1200) were missing some of the power outputs on the RGB port...
    4 x 48K ZX Spectrums | 3 x ZX81's | 3 x A500+ | 2 x A500 v1.3 | Acorn A3010 | Amstrad ALT-286 16MHz 170Mb HD | Twinhead 486SX 25 MHz 4Mb Laptop (Dos6.22 Win3.11) | Raspberry Poo running OpenELEC XBMC | Arduinos running water harvester and hot tub

  2. #12
    we live as we dream. Alone. VIP
    Amibayer!
    mjnurney's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Country
    england
    Region:
    Milton Keynes
    Age
    48
    Posts
    8,607
    Feedback
    182 (100%)

    Default

    i use both power options and I've had no issues. if you are getting problems try a recommended psu. i used a 1amp psu first and as i recall i had problems...it was a while back I've forgotten what.

  3. #13
    Amibayer! limboy777's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Country
    Uk
    Region:
    Lancashire
    Posts
    1,777
    Feedback
    136 (100%)
    Blog Entries
    1

    Default

    Hi mate

    Can you tell me tell if I still need to make an rgb cable if I use a amiga video to rgb adapter and just connect using a vga cable.

    Thank you in advance.

  4. #14
    we live as we dream. Alone. VIP
    Amibayer!
    mjnurney's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Country
    england
    Region:
    Milton Keynes
    Age
    48
    Posts
    8,607
    Feedback
    182 (100%)

    Default

    no rgb to scart will plug in to a tv without anything else, the vga thingy here is for connecting to monitors (vga)

  5. #15
    Amibayer!
    Staff Moderator
    johnim's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Country
    England
    Region:
    birmingham
    Age
    43
    Posts
    11,827
    Feedback
    149 (100%)

    Default

    hi limboy777

    you need to make a cable here 23pin to the wire that comes with the gbs



    which plugs in behind the vga port



    then you plug in a 5v 2a psu and a standard vga cable to one of the vga out ports to your tv/monitor

    A1200T 1d4:blizzard 1260/50/64mb:fastata-iv:amiga to ps2 mouse:80gb hd:zip100 ide:a4000 keyboard
    A1200D 1d4:blizzard1230mk4/50/64mb:indy mk ii:fastata mk ii:40gb*A1200 rev 2b*2 x A1200 1d4*A1200 1b*A600 2mb 4gb*A500
    PC:8700k@4.8ghz, Msi sli plus mobo, Corsair 32gb ddr4 3000mhz, Evga 1080ti ftw hybrid, Evo 970 m2 500gb.

    sfs cf guide http://www.amibay.com/showthread.php?t=19953 cwb3.9 guide http://www.amibay.com/showthread.php?t=20315 mediator drivers http://www.amibay.com/showthread.php?t=11993 p96 newres guide(radeon install) http://www.amibay.com/showthread.php...905#post325905

  6. #16
    Finger lickin' good Amibayer! matt020's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Country
    Western Australia
    Region:
    Western Australia
    Posts
    421
    Feedback
    5 (100%)

    Default

    Yet another review without screen shots.

    All this talk of wavy lines, or colours not quite right (red tinge), or area around the mouse not perfect, I wonder if this unit really is worth all the hassle of custom cables and power supplies, when the Amigamaniac adapter + VGA converter is a plug in and play solution.

    I use Amigamaniac's svideo adapter, and a VGA converter (also bought from his site). I think we're going to have to do a screenshot comp to conclude which set up is best.

    I suspect this adapter is no better than an RGB -> Svideo -> VGA setup.

    Matt.
    Amiga 500 - 030/25 - 1mb chip - 2mb fast - 2GB HDD
    Amiga 2000 - 030/40 - 1mb chip - 5mb fast - 2GB HDD
    Amiga 1200 - 030/40 - 2mb chip - 32mb fast - 4GB HDD
    Amiga CD32 - 2mb chip - 8mb fast - TF328 - 8GB HDD


  7. #17
    work in progress... VIP
    Amibayer!
    desiv's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Country
    Salem Oregon, USA
    Posts
    982
    Feedback
    5 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by matt020 View Post
    I suspect this adapter is no better than an RGB -> Svideo -> VGA setup.
    I love Amigamaniac's svideo adapter.
    Have one...

    But, logic would dictate (Hmm.. rather Spock sounding there) that a conversion from RGB to s-video, and then back to RGB would have some loss..

    Now, whether it's noticeable or or not.... Not sure...
    I'd compare, but the s-video to VGA adapter I got (this was before Nathan was selling his) didn't work properly. (It actually looked really sharp, but one of the colors was 1 line lower than it should have been. Didn't do that with composite, just s-video so I didn't notice it when I first got it. Too late to return it by the time I found out..)

    One thing that hits me initially is Amigamaniacs adapter has a PAL/NTSC switch.
    The GBS doesn't need such switching. Although if everything you do is PAL (no one is going to do everything in NTSC ), that wouldn't be a problem.

    desiv

  8. #18
    Miru's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Country
    USA
    Region:
    Oregon
    Posts
    921
    Feedback
    26 (100%)

    Default Amber (y)

    Has anyone tried this? http://www.ambery.com/rgbcgatovgac.html

    Looks like a cheaper alternative to internal scandoublers (but imho no flickerfixer functionality currently )available...

  9. #19
    Positively negative VIP
    Amibayer!
    Justin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Country
    Cheltenham UK
    Region:
    Cheltenham
    Posts
    12,225
    Feedback
    142 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by Miru View Post
    Has anyone tried this? http://www.ambery.com/rgbcgatovgac.html

    Looks like a cheaper alternative to internal scandoublers (but imho no flickerfixer functionality currently )available...

    i have one of these and it is truly terrible
    Official Amiga Walker






  10. #20
    Miru's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Country
    USA
    Region:
    Oregon
    Posts
    921
    Feedback
    26 (100%)

    Default

    sorry to hear that. Poor picture quality or what is the issue with it ?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Sold Arcade Classix MK II
    By salaxi54 in forum Sales Archive
    Replies: 6
    Last Post: 10th October 2011, 23:23
  2. Closed PC2100 SoDIMM 512 megs for Dell Inspiron 8200
    By Jumping Anaconda in forum Found Archive
    Replies: 0
    Last Post: 1st May 2010, 14:45

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •