Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Review: QuakeII 68K

  1. #11
    Amibayer! morcar's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    UK
    Region:
    Wales, UK
    Posts
    2,666
    Feedback
    57 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by fitzsteve View Post
    Quote Originally Posted by Xanxi View Post
    What's the required specs to play on a real amiga?
    http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=205

    @Justin, are you sure this counts as a review? It's more of a rant

    The Amiga port of QuakeII is really only worth while if you have an 060 80mhz+ or a Blizzard/CyberstormPPC though. Here is how it runs on A1200/Voodoo 3 with 72mhz 060:

    http://www.youtube.com/watch?v=02ZJN...8&feature=plcp

    And now with Cyberstorm PPC/Voodoo 3

    http://www.youtube.com/watch?v=dKN2P...6&feature=plcp

    It can even run on 060 @66mhz without hardware accel, but it's very slow!

    http://www.youtube.com/watch?v=35VH6...1&feature=plcp

    And since I'm in a sharing mood, here it is with Blizzard PPC and BVision

    http://www.youtube.com/watch?v=qsPrK...6&feature=plcp
    with a Voodoo 3 on board can you use OpenGL on it using the amiga. Only asking even if i dont have an Amiga because using OpenGL would increase the frame rate.

    Thinking about it is there even a OpenGL for the Amiga ?



  2. #12
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    40
    Posts
    21,633
    Feedback
    1019 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by morcar View Post
    with a Voodoo 3 on board can you use OpenGL on it using the amiga. Only asking even if i dont have an Amiga because using OpenGL would increase the frame rate.

    Thinking about it is there even a OpenGL for the Amiga ?
    Indeed Quake 2 and some other games ported to Amiga use hardware accelerated graphics, there is a MiniGL driver for Amiga OS called Warp3D and indeed it really speeds thing up. My Video showing the 060 version is using Warp3D. My A4000T in the 3rd Video is Software Rendering, but as you can see it's very slow and not really playable...
    My YouTube Channel:
    https://www.youtube.com/user/fitzsteve

    CD32 + TF330, A500+ Vampire V2, A1200T Black Box + Mediator B1260 + Killer K1 PPC

  3. #13

    Default

    Good to know!!!

  4. #14
    resistance is futile! Amibayer! roy_bates's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Country
    england
    Region:
    birmingham
    Age
    51
    Posts
    8,496
    Feedback
    102 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by delshay View Post
    Video: voodoo card seems slower than the Bvision card but this depends on the screen mode. I always use a minimum 800x600 screen mode regardless of PPC game.

    It will be interesting to see how it performers @100Mhz 68k.

    why is there no support for expansion pack for Quake II. The same could be ask of Freespace I & II expansion pack.



    it does 13 fps on my setup,not exactly epressive but playable.
    i have got too much hardware,it would only hurt your eyes to look at it here

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Review: Nemac IV
    By Justin in forum Retro Software Reviews
    Replies: 6
    Last Post: 9th April 2013, 07:09
  2. Review: Napalm
    By Justin in forum Retro Software Reviews
    Replies: 2
    Last Post: 6th February 2012, 15:46
  3. Review: N64
    By Justin in forum Retro Hardware Reviews
    Replies: 11
    Last Post: 5th October 2009, 18:40

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •