Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Spectrum 128k

  1. #1
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    39
    Posts
    21,333
    Feedback
    1009 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default Spectrum 128k

    Hi there!

    I'm looking for a Speccy 128k (Not the +2/a or +3) The original 128k without a tape/disk drive.

    Please let me know if you have one and what you want for it, UK or even Kent better then I can pick up

    Just need the Speccy, PSU as have the other cables, boxed would be great

    And if you have an RGB monitor lead I would pay extra

    If not I would arrange collection by DHL.

    Payment by paypal.

    Thanks for looking,

    Steve.

  2. #2
    Repairer Extraordinaire Amibayer!
    AmiDev
    Administrator
    TheCorfiot's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Country
    UK
    Region:
    Wales
    Age
    52
    Posts
    8,907
    Feedback
    227 (100%)

    Default

    I wish you the very best of British on this one my friend.
    I have been trying to find one for over a year.

    Regards
    TC
    Ritchie Blackmore's Rainbow June 2016, I Was There

  3. #3
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    39
    Posts
    21,333
    Feedback
    1009 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default

    Thanks! I am starting to see what you mean.

    Wish I still had the one I used as a kid, I think it made way for a +2a

    Nice upgrade back then but...

    Steve.

  4. #4
    Repairer Extraordinaire Amibayer!
    AmiDev
    Administrator
    TheCorfiot's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Country
    UK
    Region:
    Wales
    Age
    52
    Posts
    8,907
    Feedback
    227 (100%)

    Default

    tbh Steve

    I picked up an original grey +2 from reanimator not long ago to run with my DivIDE and it's not bad at all.
    I fancied the 128 though as not using tapes these days felt it a bit of an overkill & it adds to size of the unit for no good reason any more.

    Still a lovely machine...

    Regards
    TC
    Ritchie Blackmore's Rainbow June 2016, I Was There

  5. #5
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    39
    Posts
    21,333
    Feedback
    1009 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default

    I've got a plus 3 so I am not without a speccy

    And emulation on my A1200 is superb, much more authentic then on a PC...

    But I would like the 128k for my collection

    I'm just sad I didn't keep these things and sold them on, I had some great kit growing up thats very rare now.

    Steve.

  6. #6
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    39
    Posts
    21,333
    Feedback
    1009 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default

    Still looking for a 128k... I've seen some on ebay but dont need all the games/joysticks that come with them or want to pay 5000 BIN's

    Also since my +3 will not work with the DivIDE I bought I'd like a cheap as chips 48k to test it on, something you've got spare kicking around, no need foir original box or accesories, just the base unit and PSU needed.

    Let me know what you've got

    Steve.


    PS could a mod move this to the right section 'wanted harware/sinclair'? And edit the title to include 'and/or 48k'

    Thanks

  7. #7
    A>_ Amibayer! xc8's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Country
    UK
    Region:
    Birmingham
    Age
    49
    Posts
    434
    Feedback
    38 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by fitzsteve
    Also since my +3 will not work with the DivIDE...
    err.. the +3 works with the DivIDE, never had problems with the +3 (even when updated to +3e) and the DivIDE.

    Chris
    READY.

  8. #8
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    39
    Posts
    21,333
    Feedback
    1009 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by xc8 View Post
    Quote Originally Posted by fitzsteve
    Also since my +3 will not work with the DivIDE...
    err.. the +3 works with the DivIDE, never had problems with the +3 (even when updated to +3e) and the DivIDE.

    Chris
    The consensous is that there is a problem with my Z80 CPU which is causing the DivIDE to crash. I've tried numerous correctly formatted CF's, Cleaning the connectors, jumpers are set correctly. I want an original 128 anyway and/or just a cheap 48k so I can rule out the DivIDE being defective.

    Steve.

  9. #9
    A>_ Amibayer! xc8's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Country
    UK
    Region:
    Birmingham
    Age
    49
    Posts
    434
    Feedback
    38 (100%)

    Default

    I had some problems with the DivIDE , because of bad formatted CF. I used Mandriva to format/partition the CF.
    Finally I managed to fix it when I set the partition flag as bootable. Also, some s** CF cards like Integral will not work with DivIDE as they are manufactured as 'removable'.

    Chris
    READY.

  10. #10
    Online Gangster Amibayer! fitzsteve's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Country
    UK
    Region:
    Sevenoaks, Kent
    Age
    39
    Posts
    21,333
    Feedback
    1009 (100%)
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by xc8 View Post
    I had some problems with the DivIDE , because of bad formatted CF. I used Mandriva to format/partition the CF.
    Finally I managed to fix it when I set the partition flag as bootable. Also, some s** CF cards like Integral will not work with DivIDE as they are manufactured as 'removable'.

    Chris
    Thanks Chris,

    I hoping to rule these problems out with a cheap speccy, I've tried Sandisk 256mb, Crucial 128mb, Verbatim 2gb, 4gb Samsung Microdrive and I've formatted via CF-IDE in PC with WinXP install CD, also tried in WinXP via Computer Managemnt/Storage to delete, repartition mark as active, you name it, I've tried it LOL

    Steve.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Closed ZX Spectrum
    By rkauer in forum Found Archive
    Replies: 5
    Last Post: 11th March 2011, 03:52
  2. Found Sinclair 128k Toastrack
    By JLPedro in forum Found Archive
    Replies: 14
    Last Post: 12th September 2010, 20:42
  3. Closed ZX Spectrum +
    By r0jaws in forum Sales Archive
    Replies: 7
    Last Post: 13th August 2010, 08:44
  4. Closed Mac 128K roms
    By desiv in forum Found Archive
    Replies: 1
    Last Post: 23rd March 2010, 01:50
  5. Found: Mac 128k ROMs wanted
    By desiv in forum Apple
    Replies: 0
    Last Post: 8th October 2009, 19:33

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •