Page 4 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 31 to 40 of 64

Thread: Furia EC020 rev 2 soon available in RetroAmi

  1. #31
    embedder's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    Deutschland
    Region:
    Niedersachsen, Braunschweig
    Age
    43
    Posts
    506
    Feedback
    27 (100%)

    Default

    AFAIK the 020 CPUs never had a build in MMU (you would need a MC68851). The Furia doesnt have MMU only an optional FPU.

    @ RetroAmi:

    What about the new delivery date?
    Last edited by embedder; 26th May 2015 at 14:10.

  2. #32
    kLik me jack-3d's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Country
    Czech Republic
    Region:
    Brno
    Age
    36
    Posts
    1,067
    Feedback
    91 (100%)

    Default

    Sysinfo says MMU N/A.

    Edit: Ah before I finished test on my card embedder exaplained it ;o)
    Last edited by jack-3d; 26th May 2015 at 14:34.
    http://jack.untergrund.net [A600 A1200 A1200T A2000 A4000 A4000TCD32 Mac mini G4 ]

  3. #33
    Commercial Vendor RetroAmi.com.pl's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Country
    Poland
    Region:
    lubuskie
    Posts
    1,149
    Feedback
    101 (100%)

    Default

    Boris (the developer) sent us a message that says new firmware is still beta and it should not be use in cards until it will not be 100% usable.

  4. #34
    CrazyBob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Country
    The Netherlands
    Region:
    Limburg
    Posts
    799
    Feedback
    135 (100%)

    Default

    What are the differences between this version and previous revisions?
    Are the differences functional or speed related?

    The reason that I ask is because there have been stable releases before (maybe other revision) and lotharek is also experienced in building complex PCB's.
    => Commodore A600HD/40 <=
    3D Amiga Gotek frames: http://www.thingiverse.com/_CrazyBob_/designs

  5. #35
    Commercial Vendor RetroAmi.com.pl's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Country
    Poland
    Region:
    lubuskie
    Posts
    1,149
    Feedback
    101 (100%)

    Default

    The main problem is that the parts used in rev1 are not available in large quantities or can'tbe use due to law restrictions. The same happend to memory modules used originally by Boris. Lotharek had to find another memry supplier, but the slight difference in new chip params cause problems and card is unstable.

  6. #36
    CrazyBob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Country
    The Netherlands
    Region:
    Limburg
    Posts
    799
    Feedback
    135 (100%)

    Default

    OK, thank you for your response
    => Commodore A600HD/40 <=
    3D Amiga Gotek frames: http://www.thingiverse.com/_CrazyBob_/designs

  7. #37

    Default

    Quote Originally Posted by RetroAmi.com.pl View Post
    The main problem is that the parts used in rev1 are not available in large quantities or can'tbe use due to law restrictions. The same happend to memory modules used originally by Boris. Lotharek had to find another memry supplier, but the slight difference in new chip params cause problems and card is unstable.
    how serious is that? is that a problem that will take a couple of weeks to fix, or months?

  8. #38
    Commercial Vendor RetroAmi.com.pl's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Country
    Poland
    Region:
    lubuskie
    Posts
    1,149
    Feedback
    101 (100%)

    Default

    I don't think it's a problem for months, rather for days as Boris is working hard to make firmwere 100% stable (he just put working firmware aftrer couple of hours after he was inform about issue with new ram chips - but not stable).
    Last edited by RetroAmi.com.pl; 31st May 2015 at 10:24.

  9. #39
    embedder's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    Deutschland
    Region:
    Niedersachsen, Braunschweig
    Age
    43
    Posts
    506
    Feedback
    27 (100%)

    Default

    Let's see if this will be a head-to-head race between the Vampire V2 and the Furia V2


    P.S. I meant the delivery date, not the performance
    Last edited by embedder; 1st June 2015 at 14:28.

  10. #40
    kLik me jack-3d's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Country
    Czech Republic
    Region:
    Brno
    Age
    36
    Posts
    1,067
    Feedback
    91 (100%)

    Default

    Its not a race. Fria EC020 Rev2 is out for quite some time (1 year or maybe more). I have one and its super stable (I use my A600 almost every day). Boboo spent few years developing it and testing it before it went public. But new producer seems NOT to use the identical parts and it complicates the whole situation. There could be various reasons for buying different parts which I dont want to speculate now but it seems it is problem caused by producer not by developer. Problem is that the pressure is on developer

    If I remember well, there was similar situation with phase5 Cyberstorm MK2, some series had different supplier and wrong parts caused DMA problems.
    http://jack.untergrund.net [A600 A1200 A1200T A2000 A4000 A4000TCD32 Mac mini G4 ]

Page 4 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Similar Threads

  1. Wanted Furia EC020
    By squale in forum Amiga
    Replies: 3
    Last Post: 19th August 2014, 09:15
  2. Sold Furia EC020 accelerator card 30MHz 8MB for Amiga 600
    By SilkWorm in forum Sales Archive
    Replies: 9
    Last Post: 31st March 2014, 13:09

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •