Results 1 to 8 of 8

Thread: Replacing a A3000 powersupply

  1. #1
    Arananet's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Country
    Spain
    Region:
    Madrid
    Posts
    157
    Feedback
    1 (100%)

    Default Replacing a A3000 powersupply

    Hi all,

    I just finish an article with the step by step mod to put an atx power supply inside on a A3000 non working power supply housing. Yes the old power supply came with no sign of life and with missing parts, so I put a new one insde.

    Schematic included.

    http://arananet-net.kinja.com/recupe...-co-1793364064

    Hope find this useful.

    Regards.

  2. #2

    Default

    Nice result! I have a similar project waiting in the distant future. I tried to resurrect my A3000 PSU by replacing the capacitors but the problem seems to be somewhere else. I already bought a nice ATX adapter cable from amigakit.

    I think the biggest challenge is to find a small enough and correct shape PSU that fits inside the A3000 case or the original PSU..

  3. #3
    Arananet's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Country
    Spain
    Region:
    Madrid
    Posts
    157
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Try with a SFX power supply version.

  4. #4
    Amibayer! Marmes's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Country
    Portugal
    Region:
    Amadora
    Posts
    1,636
    Feedback
    215 (100%)

    Default

    Why that? The original PSU is very easy to repair. usually you need to replace both power transistors, 2 small electrolitic capacitors and 2 2.2ohms resistors. Total repair cost 3 euros.

  5. #5

    Default

    Oh wow. Inspired by this discussion I took another look at my A3000 PSU. I noticed at least one regulator's solder joints had failed. I resoldered those and poked a few other solder joints. I connected the fan and a 3.5" HD and the PSU seems to work! Previously when turning it on the fan only nudged a bit. I guess I will have to put together my A3000 this weekend..

  6. #6
    Deling's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Country
    Poland
    Region:
    wlkp
    Posts
    901
    Feedback
    29 (100%)

    Default

    Why you do this ? High quality amiga psu replace
    for this ****
    Last edited by Deling; 19th March 2017 at 07:34.
    1:Amiga 4000D CSmk2 060 ,Amiga 4000D A3660 060,Amiga 4000D/T Micronik 030,Amiga 3000D 030,Amiga 2000 2mb chip 030,Amiga 1200 030,Amiga 600 , Amiga 500 , Amiga CDTV , Amiga CD32

  7. #7
    Incoming ASROC! VIP
    Amibayer!
    salaxi54's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Country
    GREECE
    Region:
    Athens
    Posts
    3,721
    Feedback
    105 (100%)

    Default

    @Arananet: great job there! Been there before, but i actually took it a step further, by replicating the psu chassis:
    http://www.amibay.com/showthread.php...l=1#post197224

  8. #8
    Arananet's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Country
    Spain
    Region:
    Madrid
    Posts
    157
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by salaxi54 View Post
    @Arananet: great job there! Been there before, but i actually took it a step further, by replicating the psu chassis:
    http://www.amibay.com/showthread.php...l=1#post197224
    That's awesome man! congratulations!

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Marmes View Post
    Why that? The original PSU is very easy to repair. usually you need to replace both power transistors, 2 small electrolitic capacitors and 2 2.2ohms resistors. Total repair cost 3 euros.
    Indeed, but someone try already to repair it and send to the owner without some parts, missing parts, so the owner send me the nonworking powersupply and by his request, I put the new one inside.

    But, if an amiga 3000 is working again with a new power supply, what's the problem? the important thing is that the a3000 is working again, no matter if with a new psu or the original.
    Last edited by Arananet; 20th March 2017 at 06:43.

Similar Threads

  1. Wanted Amiga 1200 or 500 PSU - PowerSupply - US
    By Memphis in forum Amiga
    Replies: 0
    Last Post: 4th November 2014, 13:48
  2. Closed Powersupply Amiga 4000
    By uridium69 in forum Sales Archive
    Replies: 0
    Last Post: 26th January 2014, 17:58
  3. Closed Powersupply for the A500
    By Roman78 in forum Sales Archive
    Replies: 11
    Last Post: 18th July 2010, 19:29

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •