Results 1 to 3 of 3

Thread: Running OS4 under emulation

  1. #1
    vB Guru AmiDev
    Administrator
    Harrison's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Country
    UK
    Region:
    Chichester / West Sussex
    Age
    46
    Posts
    12,564
    Feedback
    51 (100%)

    Default Running OS4 under emulation

    I've still not tried PPC OS4 emulation yet. I keep meaning to. What's the best way? WinUAE? Preconfigured package?

    Tempted to buy OS4.1 to play around with.

    At there any guides?

    And what about PPC games such as Wipeout? How successful? I did try a long time ago to emulate via OS3.9 and PPC but couldn't get it to work, but didn't have much time to try.

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    Coming soon - ..
    =====================================
    C= Amiga: A4000T/PPC/060, | A1200 x2 | A600 x2 | A500 & Plus x6 | CD32
    Atari:
    520 STFM | 4160 STE | 2600 Woody || Nintendo: Wii | GCN | N64 + Everdrive | SNES + Everdrive | SNES Mini | GB | GBA | DS-XL
    Sega
    : Dreamcast | Megadrive + Everdrive || Microsoft: Xbox x2 | Xbox 360 Slim 250GB || Sony: PSX | PS2 | PS2slim | PS3 slim | PSP x2 | Vita

    PC:
    i7 4GHz, 32GB Ram, GTX 970, SSD | + many other PCs and Laptops ||Tablet: Samsung Galaxy TabPro 10.1 ||
    Phone: Samsung S8

  2. #2
    esc's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Country
    USA
    Region:
    San Francisco, CA
    Posts
    827
    Feedback
    42 (100%)

    Default

    OS4 under emulation is pretty excellent for testing the OS and running modern-ish thins like a web browser. Emulation is fast and works quite well. However there's no warp3d capability (no emulated w3d card, and uaegfx doesn't have a w3d driver) which is, IMO, the crucial detail preventing emulated OS4 from being really useful.


    Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    Powermac G5: 2GHz PPC/MorphOS/Radeon9800XT
    A4000D: Power Tower, CSMk2-060@50/SCSI/Mediator/Voodoo3/Sonnet Crescendo

  3. #3
    Only Amiga Makes it Happen Amibayer!
    Staff Moderator
    manic23's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Country
    United Kingdon
    Region:
    Bromley, Kent
    Age
    49
    Posts
    2,345
    Feedback
    155 (100%)

    Default

    I'm sure it's only a matter of time before Mr Wielen works his Witchcraft and brings us full working warp3D emulation. I wouldn't be surprised if he was working on it right now.
    Commodore Amiga A600 - A601 1mb RAM Upgrade
    Commodore Amiga A500
    - A501 512k RAM Upgrade
    Commodore Amiga A1200 - Blizzard 1230 IV, SCSI Kit & FPU - 128mb Fast Ram
    Commodore Amiga A4000 - Picasso IV - X-Surf 100 - Rapid Road USB - WarpEngine 4040 & 128mb Fast Ram

Similar Threads

  1. Demos not running
    By MartinW in forum AmiOracle
    Replies: 10
    Last Post: 13th March 2015, 00:10
  2. How to get DoomAttack running ?
    By dougal in forum AmiOracle
    Replies: 2
    Last Post: 28th November 2014, 18:49
  3. How is the SAM running OS4 ?
    By runequester in forum AmiOracle
    Replies: 0
    Last Post: 16th June 2010, 08:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •