Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 11 to 20 of 58

Thread: TF530 REV3 33Mhz complete with A2000 Adapter (Terrible Fire 530)

  1. #11
    phantom_phanatic's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    United Kingdom
    Region:
    West Midlands
    Age
    36
    Posts
    11
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Hi,
    Interested in one for my A500. I do however still need to get it out of storage and test it to see if she's still working.
    Hopefully all will be good.
    Is there a particular kickstart needed for this? IIRC my A500 has the standard 3.1.

  2. #12
    KGC210's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Country
    England
    Region:
    Staffordshire
    Posts
    268
    Feedback
    28 (100%)

    Default

    As long as you have a KS 2.05 or above you are ok.
    My testing has mostly been done with e KS3.1

    I don't sell the re-locator that allows you to close the case up on the A500 though, you would have to get that else where.

  3. #13
    phantom_phanatic's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    United Kingdom
    Region:
    West Midlands
    Age
    36
    Posts
    11
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Good news and bad. My 500 fired up no problem (not bad going seeing as it's been maybe 20 years since it last was!), but I've got 1.3.
    I must have a really early model!

  4. #14
    Amibayer! Celleke's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Country
    Brussels
    Posts
    35
    Feedback
    4 (100%)

    Default

    Declare interest, will PM

  5. #15
    KGC210's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Country
    England
    Region:
    Staffordshire
    Posts
    268
    Feedback
    28 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by Celleke View Post
    Declare interest, will PM
    Payment received and tracking number sent to Celleke.

  6. #16
    KGC210's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Country
    England
    Region:
    Staffordshire
    Posts
    268
    Feedback
    28 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by phantom_phanatic View Post
    Good news and bad. My 500 fired up no problem (not bad going seeing as it's been maybe 20 years since it last was!), but I've got 1.3.
    I must have a really early model!
    You have a couple of options to get IDE working on KS1.3

    You could make a bootable floppy disk with the scsi.device on and then get that to load a HDD.

    If you have an EPROM programmer you could take your KS1.3 and make a custom one with the scsi.device on board.

    Or you could buy a KS ROM of either 2.05 or 3.1.
    If you still wanted to keep 1.3 on your A500 you could use a kick-start switcher. Although with WHDLoad you can just load games through that and not have to worry about kickstart versions.

    I might have a spare 2.05 ROM you could have if you wanted to use a Tf530 as cheap as possible.
    I will have a look after work tonight and will PM you.

  7. #17
    phantom_phanatic's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    United Kingdom
    Region:
    West Midlands
    Age
    36
    Posts
    11
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by KGC210 View Post
    Quote Originally Posted by phantom_phanatic View Post
    Good news and bad. My 500 fired up no problem (not bad going seeing as it's been maybe 20 years since it last was!), but I've got 1.3.
    I must have a really early model!
    You have a couple of options to get IDE working on KS1.3

    You could make a bootable floppy disk with the scsi.device on and then get that to load a HDD.

    If you have an EPROM programmer you could take your KS1.3 and make a custom one with the scsi.device on board.

    Or you could buy a KS ROM of either 2.05 or 3.1.
    If you still wanted to keep 1.3 on your A500 you could use a kick-start switcher. Although with WHDLoad you can just load games through that and not have to worry about kickstart versions.

    I might have a spare 2.05 ROM you could have if you wanted to use a Tf530 as cheap as possible.
    I will have a look after work tonight and will PM you.
    Swapping the rom would probably be the easiest thing for me to do. At the moment I'm weighing up my options with this against buying an A1200. If the TF530 will give me superior performance against a stock 1200, this seems a better way for me to go.
    Silly question I know, but a complete newb to upgrading Amigas and haven't messed about with them for years.

    Cheers

  8. #18
    KGC210's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Country
    England
    Region:
    Staffordshire
    Posts
    268
    Feedback
    28 (100%)

    Default

    The TF530 is a lot quicker than a stock A1200. The IDE on the TF530 is quicker than stock A1200. Has the SPI bus which hopefully will get more drivers for.

    It depends on what you want to do with the machine though, an A1200 has the advantage of playing games in upto 256 Colours though.



    - - - Updated - - -

    I have another TF530 for sale now. Updated quantity on first page.

  9. #19
    phantom_phanatic's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    United Kingdom
    Region:
    West Midlands
    Age
    36
    Posts
    11
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Afraid I may have to pass this time.
    Been playing around with my 500 tonight and it's being a bit temperamental reading disks on DFO.
    Hopefully It's just be a case of dust and dirt inside it. I'll give it a thorough clean over the weekend and try again.
    Till then I don't want to commit and waste any of your time.


    Quote Originally Posted by KGC210 View Post
    The TF530 is a lot quicker than a stock A1200. The IDE on the TF530 is quicker than stock A1200. Has the SPI bus which hopefully will get more drivers for.

    It depends on what you want to do with the machine though, an A1200 has the advantage of playing games in upto 256 Colours though.



    - - - Updated - - -

    I have another TF530 for sale now. Updated quantity on first page.

  10. #20
    slaz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Country
    UK
    Region:
    London
    Age
    63
    Posts
    360
    Feedback
    29 (100%)

    Default

    Declare interest in 1 TF530 board - will PM later with Q's

Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 279
    Last Post: 19th December 2018, 20:35
  2. Replies: 73
    Last Post: 18th December 2018, 08:46
  3. Replies: 4
    Last Post: 3rd May 2018, 22:14
  4. Replies: 7
    Last Post: 18th January 2018, 19:38
  5. Sold TF328 for sale. Built by Terrible Fire
    By plasmab in forum Amiga
    Replies: 22
    Last Post: 4th December 2017, 22:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •