Results 1 to 7 of 7

Thread: Gvp a500-hd+ External RAM/HDD

  1. #1
    lilwashu's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Country
    UK
    Region:
    Hants
    Posts
    82
    Feedback
    9 (100%)

    Default Gvp a500-hd+ External RAM/HDD

    GVP A500-HD+ with 52MB hard drive and 2MB fast RAM. In good condition, slightly yellowed as pics. Tested in my Rev 5 A500 - RAM works fine and have completed several test cycles in ATK. Hard drive worked for a bit but now doesn't at all, although it spins up OK and sounds fine - you have to disable it via the switch on the top for the machine to boot. This could be my A500 or it could be something wrong with the drive/SCSI circuitry on the board.

    This one has been set up to be powered from the A500 so your PSU will need to be in good working order (or remove the jumpers and power it externally) - no PSU is included.

    Was 150 > now 80 plus shipping.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0134D.JPG 
Views:	60 
Size:	180.2 KB 
ID:	165042Click image for larger version. 

Name:	IMG_0131D.JPG 
Views:	60 
Size:	155.4 KB 
ID:	165043Click image for larger version. 

Name:	IMG_0133D.JPG 
Views:	66 
Size:	164.8 KB 
ID:	165044
    Last edited by lilwashu; 21st March 2021 at 12:45. Reason: Update status

  2. #2
    lilwashu's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Country
    UK
    Region:
    Hants
    Posts
    82
    Feedback
    9 (100%)

    Default

    NOTE I have updated this listing after further testing.

  3. #3
    Dietikon82's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    Switzerland
    Region:
    6005 Luzern
    Age
    39
    Posts
    64
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    It may sound silly, but have you sprayed the contacts of the 50pin cable and other connectors? I've had plenty of trouble in my old PCs until I did that every so often.

  4. #4
    lilwashu's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Country
    UK
    Region:
    Hants
    Posts
    82
    Feedback
    9 (100%)

    Default

    I've tried contact cleaner in all connectors to no avail. I did do a bit more testing on it however:

    -It boots from floppy using BindDrivers (Kickstart 1.2) every time and recognises and then boots from the HD, but will lock up randomly while doing intensive operations
    -If I disable the onboard RAM on the GVP, it locks up straight away

    I think my A500 doesn't like it, but can't be sure.

  5. #5
    MadHox's Avatar
    Join Date
    Aug 2020
    Country
    Swiss
    Region:
    Valais
    Posts
    2
    Feedback
    1 (100%)

    Default

    Interested. Pm incoming.

  6. #6
    PRS's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Country
    Dutchieland (Netherlands)
    Region:
    Utrecht
    Posts
    550
    Feedback
    69 (100%)

    Default

    I have also the same expansion (not currently connected). I’m experiencing exactly the same issues, but that is due to a failing (original) HDD. It functions properly with a SCSI2SD board.
    Amiga 500 Rev.3 (stock) + CDTV (2MB chip, 8MB fast, SCSI, kickstartswitch)
    Amiga 500 Plus (2MB chip, A314 RPi, GVP A530, GVP AT286, 8MB, 4-way kickstart switch)
    Amiga 1200d Rev. 1d4 (BPPC 66/333Mhz, BVision, HxC floppy, PicoPSU, RapidRoad)
    Amiga 4000d (CyberstormPPC 68060@50Mhz, Picasso IV, RapidRoad)

  7. #7
    lilwashu's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Country
    UK
    Region:
    Hants
    Posts
    82
    Feedback
    9 (100%)

    Default

    Payment received from MadHox, tracking information sent.

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 23rd September 2017, 06:07
  2. Replies: 31
    Last Post: 24th February 2016, 15:14
  3. Closed A500 External HDD and Ram module
    By amigo-mexicano in forum Found Archive
    Replies: 0
    Last Post: 26th March 2008, 06:50

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •