Page 4 of 13 FirstFirst 12345678 ... LastLast
Results 31 to 40 of 123

Thread: 1084S-P LOPT+HOT replace

  1. #31
    resistance is futile! Amibayer! roy_bates's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Country
    england
    Region:
    birmingham
    Age
    52
    Posts
    8,522
    Feedback
    104 (100%)

    Default

    Quote Originally Posted by Jimmybaby View Post
    Hi, can you help me? i'm changing right now the flyback and the h.o.t. and i have a question, the flyback has 3 wire, the red one for "tube", the grey one on the "tube" pcb et the black one go inside a plastic module both side, how do you remove this one to put the new flyback?



    i know this is an old thread.


    you dont need to remove those leads from the flyback itself the new one should come with these installed.

    but,since you asked how to remove the leads from them you just twist the cable and pull at the same time until it comes out.

    its better to desolder the grey cable from the neck pcb and twist and pull the black one from the connector that goes on the neck,then desolder the whole lopt from the pcb and install the new one.
    i have got too much hardware,it would only hurt your eyes to look at it here

  2. #32
    Inactive Member e278c0ffbca5f4a6caaa599fa's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Country
    Greece
    Region:
    Attica
    Posts
    6
    Feedback
    0

    Default 1084 problem

    as i am a new member please i need help for my 1084 monitor ,i replase the flyback and the HOT transistor now my monitors red light operates but no picture i try to adjust the screen and focus but nothing happens,the only thing is that the noise stopped ,i check all the weldings eveything seems to be ok,any help will be appreciated.thanks Harry

  3. #33
    Amibayer! jcarvalho's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Country
    Portugal
    Region:
    Oporto
    Age
    48
    Posts
    816
    Feedback
    52 (98%)

    Default

    Did you replaced horizontal transistor of 1084s? When you change the flyback, you MUST change the horizontal transistor

    Quote Originally Posted by e278c0ffbca5f4a6caaa599fa View Post
    as i am a new member please i need help for my 1084 monitor ,i replase the flyback and the HOT transistor now my monitors red light operates but no picture i try to adjust the screen and focus but nothing happens,the only thing is that the noise stopped ,i check all the weldings eveything seems to be ok,any help will be appreciated.thanks Harry
    Last edited by jcarvalho; 18th February 2014 at 14:07.
    Consoles: 2x DC, 1x XBOX360 Xenon jtag, 2x XBOX1, 2xPS3 CFW, 2x Sega Saturn, 2xGameCube, 2x PS1 Fat CBM: 2x A500, 1x500+, 1200, 2000, 2xC64, 64 breadbin boxed, 2xC128 Atari: 1x Atari STe 4Mb, Atari 1040STFM, Atari 800XL Sinclair:48K boxed, +2,+3, 128k Timex: 3xTC2068, 2xTC2048, non-working Timex 2048 Amstrad: CPC6128.

  4. #34
    resistance is futile! Amibayer! roy_bates's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Country
    england
    Region:
    birmingham
    Age
    52
    Posts
    8,522
    Feedback
    104 (100%)

    Default

    have you checked the fuse(although if thats gone it wont at all) and all the power transistors for the power supply?

    and checked the 128 volt line?

    and try to get hold of the service manual for test points.
    Last edited by roy_bates; 18th February 2014 at 15:01.
    i have got too much hardware,it would only hurt your eyes to look at it here

  5. #35
    Inactive Member e278c0ffbca5f4a6caaa599fa's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Country
    Greece
    Region:
    Attica
    Posts
    6
    Feedback
    0

    Default

    the horizontal transitor is the HOT philips bu 508a ? this is what i changed,before i replace those 2,flyback and bu508a i had the high frequensy noise going down and no power lihgt.now i have the power light on and no more the noise, but i found that if i put my back of my palm in the screen i dont have this electrostatic effect in my hand.
    Last edited by e278c0ffbca5f4a6caaa599fa; 18th February 2014 at 15:43.

  6. #36
    Amibayer! jcarvalho's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Country
    Portugal
    Region:
    Oporto
    Age
    48
    Posts
    816
    Feedback
    52 (98%)

    Default

    yes the bu 508a is the horizontal transistor. Does the screen gets brighter when you turn the monitor on? Did you fitted the wires from flyback correctly? that wire with a rubber thing is well fitted on top of the crt?
    Consoles: 2x DC, 1x XBOX360 Xenon jtag, 2x XBOX1, 2xPS3 CFW, 2x Sega Saturn, 2xGameCube, 2x PS1 Fat CBM: 2x A500, 1x500+, 1200, 2000, 2xC64, 64 breadbin boxed, 2xC128 Atari: 1x Atari STe 4Mb, Atari 1040STFM, Atari 800XL Sinclair:48K boxed, +2,+3, 128k Timex: 3xTC2068, 2xTC2048, non-working Timex 2048 Amstrad: CPC6128.

  7. #37
    Inactive Member e278c0ffbca5f4a6caaa599fa's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Country
    Greece
    Region:
    Attica
    Posts
    6
    Feedback
    0

    Default

    Yes i cheked again this morning i removed the red with the rubber cup and fitted again securelly the black goes inside the plastic cover in the neck of the tube and the thiner grey goes to left in the right side of cvbs-lca switch. is that correct ? still nothing and again no static with my back of my palm infront of the monitor. when i switch off i see a very weak flash in the center of my monitor.

    i also notice that when i removed the rubber cap and try to dishcharge with a skrewdriver it seemed that no current was on it. i can also say that when i turn off the room light i can see that the back of the tube is lighting on.
    Last edited by e278c0ffbca5f4a6caaa599fa; 19th February 2014 at 08:24.

  8. #38
    Inactive Member e278c0ffbca5f4a6caaa599fa's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Country
    Greece
    Region:
    Attica
    Posts
    6
    Feedback
    0

    Default

    this is my last try, wth a screw driver mains tester close to the rubber cup it doesnt light,so i dont have the high voltage at all,i change again a new HOT transistor nothing again i dont beleive that the new flyback is faulty it was sealed in a box i am desperate i think this is the end of the story......

  9. #39
    resistance is futile! Amibayer! roy_bates's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Country
    england
    Region:
    birmingham
    Age
    52
    Posts
    8,522
    Feedback
    104 (100%)

    Default

    did you check the 128 volt rail?
    i have got too much hardware,it would only hurt your eyes to look at it here

  10. #40
    Inactive Member e278c0ffbca5f4a6caaa599fa's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Country
    Greece
    Region:
    Attica
    Posts
    6
    Feedback
    0

    Default

    no i wiil do it now thanks.

Page 4 of 13 FirstFirst 12345678 ... LastLast

Similar Threads

  1. Degaussing a 1084s
    By Hell_Labs in forum AmiOracle
    Replies: 8
    Last Post: 3rd December 2010, 12:35
  2. Replace CS PPC, CV PPC, Voodoo coolers
    By easy_john in forum Photo Booth
    Replies: 7
    Last Post: 3rd December 2010, 08:43

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •