68060 noFPU library

Deling

Active member
Joined
Jan 24, 2013
Posts
1,036
Country
Poland
Region
pl
I remember apollo 1260 with EC CPU there was speciall 060 library without FPU , I was thinking about this library will use in A3640 040 060 adapter LC060 cpu then will be ok
what you think ?


in one month I will solder my new adapter 040>060 A3640 with LC060 cpu and I must be ready to all problems
 

roy_bates

resistance is futile!
AmiBayer
Blogger
Joined
Dec 18, 2011
Posts
8,389
Country
england
Region
birmingham
ive got the lc install disk for that card somewhere...

dont know if itll work,someone else can confirm.

i dont use lc/ec cpus.
 

Deling

Active member
Joined
Jan 24, 2013
Posts
1,036
Country
Poland
Region
pl
I found your old thread with the same problem and there was apollo060.dms with 060noFPU speciall library
I downloaded this file , and waiting for spares parts to 040 > 060 assembly
 
Last edited:

Deling

Active member
Joined
Jan 24, 2013
Posts
1,036
Country
Poland
Region
pl
thank you very much , do you use A3640 with LC060 ? what can you say about this combination ?
 

dw0ntU5m3

Member
Joined
Feb 14, 2013
Posts
166
Country
US
Region
Michigan
thank you very much , do you use A3640 with LC060 ? what can you say about this combination ?
I did use the A3640 with an LC060 for a time until I found a full 060 with FPU to replace it. It worked fine, though the lack of 32 Bit Fast-RAM makes it feel much slower than it is. The lack of the FPU isn't a big deal until you find yourself wanting to run software which requires it, like an MP3 player. I couldn't get the mpega.library-no-fpu library working on it, but I didn't try very hard at it. That being said, the 060 adapter will speed up your machine quite a bit. Most LC060s will run at 66mhz with no problem and run much cooler. I posted a benchmark on this page showing the A3640 with LC060 adapter somewhere around 2-3 times faster in Mac emulation than a 25mhz 040.
https://www.amibay.com/showthread.php?48871-WarpEngine-68060-80mhz!/page7
I would highly recommend finding someone to perform Speedgeek's 68030 State machine mod to your A3640. It involves replacing or reprogramming five chips on the A3640 card and significantly improves the speed. Alternately performing Meutoxo's 64MB RAM modification to your motherboard is also a great idea.
 

hooverphonique

New member
Joined
Apr 23, 2012
Posts
329
Country
Denmark
Region
Fyn
I did use the A3640 with an LC060 for a time until I found a full 060 with FPU to replace it. It worked fine

was this without a modified kickstart? as far as I understood, you need a modified kickstart to get the system to boot with anything but an EC060.
 
Last edited:

Deling

Active member
Joined
Jan 24, 2013
Posts
1,036
Country
Poland
Region
pl
if you want full 060 then you will need modify kickstart
 
Last edited:

dw0ntU5m3

Member
Joined
Feb 14, 2013
Posts
166
Country
US
Region
Michigan
I did use the A3640 with an LC060 for a time until I found a full 060 with FPU to replace it. It worked fine

was this without a modified kickstart? as far as I understood, you need a modified kickstart to get the system to boot with anything but an EC060.

Yes you are correct it was with a modified Kickstart. As stated elsewhere the patched exec.library from Speedgeek/Cosmos may work by loading with Kickflash/Deneb/Other ROM module loading hardware, I haven't tested this myself.
 
Top Bottom