amiga minimig with Philips CM8833-II?

Amiga Forever

Well-known member
AmiBayer
Blogger
Joined
Nov 11, 2010
Posts
7,365
Country
UK
Region
Yorkshire
I need cable for amiga minimig connected to Philips CM8833-II and will I be able to get it from Amigakit if they sell them?
 

mjnurney

we live as we dream. Alone.
Joined
Aug 28, 2010
Posts
9,473
Country
england
Region
Milton Keynes
The minimill is VGA 31 kHz not 15 kHz as the old Commodore stuff is so a lead won't be possible , the minimig uses a standard VGA PC output.

You could possibly convert VGA to composite / s video and then use composite or s video mod on the phillips but its not easy.

unless I'm mistaken...
 

scrappysphinx

Confused retro man
VIP
Joined
Jan 30, 2008
Posts
7,964
Country
UK
Region
Nottingham
The minimig has a jumper on the board to select 15/31khz so it might be possible
 
Last edited:

BLTCON0

Math inside
AmiBayer
Joined
May 7, 2011
Posts
2,221
Country
Hellas (Greece)
Region
Chania, Crete
I need cable for amiga minimig connected to Philips CM8833-II and will I be able to get it from Amigakit if they sell them?

Well, they do make a minimig-to-SCART cable so I guess they can craft one for your monitor as well. If I'm not mistaken the CM8833-II uses a standard DB9 connector for RGB input.
Ask them and find out.
 

deladrevoc

Member
Joined
Aug 5, 2012
Posts
328
Country
England
Region
Hampshire
I need cable for amiga minimig connected to Philips CM8833-II and will I be able to get it from Amigakit if they sell them?

Well, they do make a minimig-to-SCART cable so I guess they can craft one for your monitor as well. If I'm not mistaken the CM8833-II uses a standard DB9 connector for RGB input.
Ask them and find out.

Used together with this...

http://www.retrocomputershack.com/PDF/Philips CM8833-II Scart Apaptor MK3.pdf
 

Amiga Forever

Well-known member
AmiBayer
Blogger
Joined
Nov 11, 2010
Posts
7,365
Country
UK
Region
Yorkshire
Thanks but does he sell them as it seem that he doesnt have it :(

I going send him email to if he had stock in them :)
 

Amiga Forever

Well-known member
AmiBayer
Blogger
Joined
Nov 11, 2010
Posts
7,365
Country
UK
Region
Yorkshire
Philips CM8833-II doesnt have scart :( unless I get Scart adapter MK 3
 
Last edited:

deladrevoc

Member
Joined
Aug 5, 2012
Posts
328
Country
England
Region
Hampshire
Philips CM8833-II doesnt have scart :( unless I get Scart adapter MK 3

Those cables give it SCART, they are SCART sockets not plugs. They are essentially the same product as the MK 3, they just use less materials to manufacture. You would also need the Minimig SCART lead from Amigakit
 
Last edited:

Amiga Forever

Well-known member
AmiBayer
Blogger
Joined
Nov 11, 2010
Posts
7,365
Country
UK
Region
Yorkshire
You would also need the Minimig SCART lead from Amigakit

I had good look at the picture again of new design and my scart(the one I go from Amigakit) to connected to new design(from ebay) and it will work :)

Thank you so much for help deladrevoc (y)

P.S. Just bought new Design :D
 
Last edited:

deladrevoc

Member
Joined
Aug 5, 2012
Posts
328
Country
England
Region
Hampshire
You're welcome, hope it all works - can't see any reason why it wouldn't :)

I take it you sorted out the firmware/software issues you were having with the Minimig in the end?
 
Top Bottom