M-tec M1200 + FPU

AndyLandy

Acceleration!
Treasurer
Joined
Aug 29, 2009
Posts
9,898
Country
UK
Region
Southampton
Thanks to Gavilan, I now have an M-tec M1200 4MB FastRAM expansion for my A1200. There is an empty FPU socket on there, too and I have a spare FN40 that will go in it. Amiga Resource suggests it can go up to 40MHz, but the thing is, there's no sign of an oscillator on there, or any jumpers to fiddle, so how do I specify what speed to run the FPU at?

http://amiga.resource.cx/exp/mtec1200lc

mtec1200lc.jpg
 

TheCorfiot

Out in the Wild
VIP
Joined
Mar 28, 2008
Posts
8,698
Country
Greece
Region
Corfu
I think It's going to run off the Mobo system clock Andy, 28Mhz, but if divided by 2 then 14Mhz, same as the EC020 onboard

TC :)
 

rkauer

Amiga fanboy
Joined
Dec 17, 2007
Posts
10,337
Country
Brazil
Region
São Leopoldo, RS
Since the board does not have a companion software to drive the clock rate of the FPU, I agree with Bas. It does only run in standard 14MHz.

Grab some HSMath libraries to speed the FPU operation in software.
 

AndyLandy

Acceleration!
Treasurer
Joined
Aug 29, 2009
Posts
9,898
Country
UK
Region
Southampton
Keith, you're a legend! You never cease to amaze me with your 1337 m4d5k1llz (y)
 

matt020

Finger lickin' good
AmiBayer
Blogger
Joined
Dec 20, 2009
Posts
685
Country
Australia
Region
Western Australia
If you do add an oscillator, could you pls post some pics?
 

AndyLandy

Acceleration!
Treasurer
Joined
Aug 29, 2009
Posts
9,898
Country
UK
Region
Southampton
OK, so I can plug an osc on there and run an FPU, however a 40MHz FPU seems like overkill for a 14MHz '020. So, maybe I'll try and get a 40MHz 68030 for my Apollo 2030 and use the 40MHz FPU with that, and donate the 20MHz one I remove from the Apollo to the M1200. Sound sensible?

Anyone know where I can buy a 40MHz PGA 68030?
 

Zetr0

Ya' Like it Retr0?
Joined
Nov 22, 2007
Posts
9,900
Country
UK
Region
Norfolk

rkauer

Amiga fanboy
Joined
Dec 17, 2007
Posts
10,337
Country
Brazil
Region
São Leopoldo, RS
MMU is nice to have if you want to run some speed patches, like memory defragmenter (Poolmem, etc), muForce, Mungwall and Enforcer (don't remember about this last one requiring MMU or not).
 

keropi

Active member
VIP
Joined
Dec 5, 2007
Posts
7,144
Country
Greece
Region
Ioannina
it would be an awesome little card if there was a hack for 8MB :)
also what was the solution for the async fpu usage? Z's image is gone I'm afraid...

ps. this looks awfully similar to the phase5 production style...
 

AndyLandy

Acceleration!
Treasurer
Joined
Aug 29, 2009
Posts
9,898
Country
UK
Region
Southampton
(Blimey, this thread is a blast from the past!)

Just below the FPU, there are four solder pads in a rectangular arrangement, you attach the Xtal there.

(y)
 
Top Bottom