Found RGB Scart For Dreamcast & games

Status
Not open for further replies.

Chinners

New member
Rating - 100%
189   0   0
Joined
Oct 25, 2009
Posts
1,971
Country
England
Region
North Yorkshire
I just picked up a big box of Dreamcast stuff from a local car boot sale. It had almost everything - 2x controllers, 1xvmu, 8 games, keyboard, power, fishing rod... but nothing to plumb it into my telly.

Has anyone got an RGB scart cable I can buy?

Also, if the DC is in good working order, I will also be on the lookout for a few games if anyone has a few they want to sell?

Ta

Jason
 

Tajmaster

Truth, Justice, all that stuff.
Rating - 100%
289   0   0
Joined
Sep 16, 2009
Posts
5,289
Country
UK
Region
Bradford, West Yorkshire
Amazing system :) The scart makes a huge difference aswell, I never run mine off anything other than the scart. The VGA adaptor is great too (y)
 

Chinners

New member
Rating - 100%
189   0   0
Joined
Oct 25, 2009
Posts
1,971
Country
England
Region
North Yorkshire
Amazing system :) The scart makes a huge difference aswell, I never run mine off anything other than the scart. The VGA adaptor is great too (y)

Yep, I got one many years ago (the day of its release if I remember correctly!). I never got a keyboard for it, but I get the feeling that this one accessory will make emulation of 8bit systems much better.

Just looking forward to cleaning it up properly - its a bit yellowed, so time to mix up another batch of the ole retrobrite. It might work quicker now we have sun up north!
 

Tajmaster

Truth, Justice, all that stuff.
Rating - 100%
289   0   0
Joined
Sep 16, 2009
Posts
5,289
Country
UK
Region
Bradford, West Yorkshire
If I had a spare scart you would be welcome to it but I do have a load of keyboards for the DC. They are boxed originals, in very good condition if I remember rightly (theyre packed up in a box somwhere, I moved house recently).

You could have it for say £10 all inc? PM me if you are interested :)

I used to have all the official UK relaleased Sega accessories, including, the original Sega-produced fishing rod and the non UK released broadband adaptor. I love the DC but had to sell all the good extras I had for it due to a cash shortage :(
 

Justin

Active member
Rating - 100%
143   0   0
Joined
Sep 14, 2008
Posts
12,176
Country
United Kingdom
Region
UK
i may have a dc scart at home (I use dc to vga with mine so the scarts no use to me), i'll check tonight, if i do it's yours matey (y)
 

tokyoracer

(Not actually from Tokyo).
Blogger
Rating - 100%
173   0   0
Joined
Jun 5, 2008
Posts
4,907
Country
United Kingdom
Region
Norfolk
VGA is just EPIC, no other word. Playing Ecco on that makes you wonder why DC never went to the stars. :(
 

Chinners

New member
Rating - 100%
189   0   0
Joined
Oct 25, 2009
Posts
1,971
Country
England
Region
North Yorkshire
VGA is just EPIC, no other word. Playing Ecco on that makes you wonder why DC never went to the stars. :(

One contributing factor will have been the almighty screw-up with the protection system - allowing it to boot from CDRs was very bad. Brilliant back then, but with hindsight, not so good.

---------- Post added at 15:28 ---------- Previous post was at 15:24 ----------

i may have a dc scart at home (I use dc to vga with mine so the scarts no use to me), i'll check tonight, if i do it's yours matey (y)
Oh, that'd be grand! Let me know will you?
Cheers
(y)

---------- Post added at 15:29 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

If I had a spare scart you would be welcome to it but I do have a load of keyboards for the DC. They are boxed originals, in very good condition if I remember rightly (theyre packed up in a box somwhere, I moved house recently).

You could have it for say £10 all inc? PM me if you are interested :)

I used to have all the official UK relaleased Sega accessories, including, the original Sega-produced fishing rod and the non UK released broadband adaptor. I love the DC but had to sell all the good extras I had for it due to a cash shortage :(

I have the KB and other bits - its just I don't know if any of it works. I'll keep this in mind depending on what happens.

Although, how do you test a keyboard on the DC? :blink:
 

Justin

Active member
Rating - 100%
143   0   0
Joined
Sep 14, 2008
Posts
12,176
Country
United Kingdom
Region
UK
i have found the cable, pm me your deets dude (y)

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 08:19 ----------

cable sent today :)
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom