Closed Ti99/4a computer

Status
Not open for further replies.

mjnurney

we live as we dream. Alone.
Rating - 100%
182   0   0
Joined
Aug 28, 2010
Posts
9,473
Country
england
Region
Milton Keynes
hi

just to relive my first ever computer - rubbish though it was...

does anyone have a ti99/4 computer lurking in the loft?

extra bits most welcome...

UK please

cheers(y)
 

TheCorfiot

Out in the Wild
VIP
Rating - 100%
232   0   0
Joined
Mar 28, 2008
Posts
8,698
Country
Greece
Region
Corfu
Rubbish they most certainly were not !!!!

Very brave attempt to utilise one of the first 16bit (internal) CPU's, expensive though as it had to be accompanied by expensive SRAM tried to it's local bus specifically for register storage only:LOL:

Besides it utilises one my fave all time VDP chips, the Texas TMS9929, which went on to later fame as part of the MSX spec...as well as the Memotech MTX & Tatung Einsteins.
the 2nd version as used in MSX2 was amazing allowing up to 512 colours with 256K VRAM & used in so many arcade machines of the day...

Anyway back to the topic, and I hope you find what you are after.

TC :cool:
 

mjnurney

we live as we dream. Alone.
Rating - 100%
182   0   0
Joined
Aug 28, 2010
Posts
9,473
Country
england
Region
Milton Keynes
lol i loved the ti99 and yes it was the first attempt to use a 16bit cpu but...

hope as i did that it would be a success (as a kid) there was not enough ram in the thing, BASIC was soooo slow , extended basic slightly better and the only good software (games!) were on modules.

a few years ago i have a lot of ti99 stuff but sold it all under instruction of my then girl friend - she's gone now :)

i had...

ti99/4a
PEB expansion 5.25 & 3.5 disk drives & two original texas instruments external drives
joysticks
speech
books
100 or more modules

and manuals from an ex-programmer who wrote the football game module for texas instruments france in 82.

all gone ....
 

commodorejohn

Shameless recidivist
Rating - 100%
22   0   1
Joined
Apr 2, 2010
Posts
1,607
Country
United States
Region
Minnesota
It definitely is an interesting design; if only they'd actually put more than 256 bytes of 16-bit RAM in the thing, it could have been a decent contender. Ah well.
 

mjnurney

we live as we dream. Alone.
Rating - 100%
182   0   0
Joined
Aug 28, 2010
Posts
9,473
Country
england
Region
Milton Keynes
the silly thing is that a 32k piggy ram hack came out many years ago that allowed 32k inside the console...very cheaply

I did the hack once on a ti99, then later removed them, i think i still have the bits somewhere...
 

mjnurney

we live as we dream. Alone.
Rating - 100%
182   0   0
Joined
Aug 28, 2010
Posts
9,473
Country
england
Region
Milton Keynes
i did make an atx power pack for one but im not sure if it will work properly...

---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

do you have the tv modulator?
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom